KSS’nin devleri hedeflerini açıkladı

Medyaloji.net » dünya » KSS’nin devleri hedeflerini açıkladı
KSS’nin devleri hedeflerini açıkladı

Kurumsal sosyal sorumluluk yatırımları ile en çok öne çıkan kurumların temsilcileri, 2010 yılında yaptıkları çalışmaları ve 2011 yılı hedeflerini Medyaloji’ye anlattı. İşte, KSS liderlerinin önemli değerlendirmeleri…

Medyaloji’nin Mercek’ine bu hafta, Türkiye’nin kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarıyla en çok öne çıkan kurumlarını konuk ettik. 

Bu kurumların değerli temsilcileri, 2010 yılında yaptıkları çalışmaları ve 2011 yılında hedefledikleri yeni çalışmaları anlattılar. 

İşte, kurumsal sosyal sorumluluk alanıyla ilgili önemli ipuçlarının yer aldığı o görüşler…

 

 
SUAT SÖZEN
İş Bankası - Kurumsal İletişim Bölüm Müdürü
İş Bankası olarak 2010 yılında çevre, eğitim ve kültür-sanat alanlarında yürüttüğümüz uzun soluklu kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizi sürdürdük. Bu doğrultuda en büyük ulusal ağaçlandırma kampanyalarından biri olan “81 İlde 81 Orman” projemize, her ilden en yüksek puanla Darüşşafaka’ya girmeye hak kazanan 81 öğrencinin eğitim, barınma gibi her türlü giderinin karşılandığı “81 İlden 81 Öğrenci” projemize, ilköğretim öğrencisi 1 milyon öğrenciye karne hediyesi olarak kitap armağan ettiğimiz “Karneni Göster Kitabını Al” kampanyamıza, satrancı ülke genelinde yaygınlaştırmak amacıyla yürüttüğümüz Satranç Federasyonu ana sponsorluğumuza ve kültür-sanat faaliyetlerimize bu yıl da devam ettik.
 
 

NAFİZ KARADERE
Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı
Garanti Bankası olarak, verimli, kârlı ve sürdürülebilir bir büyüme stratejisi izleyerek, ekonomiye ve topluma değer katan bankacılık hizmetleri tasarlıyoruz. Özellikle de eğitim, kültür ve sanat gibi bireyin ve toplumun vizyonunu geliştiren, değer katan, sorgulayan, aydınlatan uzun soluklu projeleri kendi kurumlarımızın çatısı altında tasarlıyor ya da farklı projelere sponsorluk desteği veriyoruz. Projelerin seçimindeki kriterlerimizi; sürdürülebilir olması, işbirliği yapılan kurumla “ortak” olarak çalışılabilmesi, toplumun yaşam kalitesine ve değerlerine katkıda bulunması, en önemlisi Garanti Bankası’nın kurum kültürüyle uyumlu olması, marka değerine katkı sağlaması olarak özetleyebiliriz.
 
 

NURCAN ERHAN
Yapı Kredi Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Projeleri Yöneticisi
Kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin markanın itibarına, bilinirliğine ve tercih edilirliğine etki ettiği araştırmalarla ispat edilen bir gerçek. Yapı Kredi olarak bu projeleri gerçekleştirirken en önemli hedefimiz, toplum için faydalı bir kurum olabilmek... 
Bu çerçevede önümüzdeki dönemde de sosyal sorumluluk projelerinde etkin rol oynamaya devam edeceğiz.
 
 

OKŞAN ATİLLA SANON
Eczacıbaşı Holding Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilir Kalkınma Koordinatörü
Eczacıbaşı Topluluğu’nun kurucusu Dr. Nejat F. Eczacıbaşı’nın yaşamı boyunca savunduğu ve uyguladığı görüşler, Topluluğumuz’un toplum hizmetleri konusundaki temel ilke ve geleneğini oluşturuyor. 
Nejat Bey’den bu konudaki bir alıntı, bakış açımızı en iyi şekilde yansıtıyor: "Özel girişimde gerçek ölçü, toplumun varlığını artırmadaki başarı düzeyidir"
 
 

FİLİZ TİRYAKİOĞLU
Anadolu Sigorta - Genel Müdür Yardımcısı
Ülkemizde ne yazık ki çok sayıda yerel meslek, yeni ustalar yetişmediği için ya yok oluyor ya da azalıyor. 
Bu gerçekten yola çıkarak, Anadolu Sigorta'nın ülkemize olan bağlılığını ve “Kaybetmek Yok” hizmet sloganımızı da göz önüne alarak “Bir Usta Bin Usta” projesini oluşturduk.
 
 

EBRU BAKKALOĞLU TÜZECAN
Coca-Cola Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü
Coca-Cola Hayata Artı Vakfı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Yaşama Dair Vakıf (YADA) tarafından yürütülen "Hayata Artı" Gençlik Programı, 18 – 30 yaş arasındaki gençlerin çevre sorunlarına çözüm önerileri getiren, yenilikçi, sürdürülebilir projelerini destekliyor. Kamu-STK-özel sektör işbirliği için bir model sunan "Hayata Artı" Gençlik Programı yerel çevre sorunlarının çözümü için kamu kuruluşlarından sivil toplum kuruluşlarına, yerel yönetimlerden sulama birliklerine, belediyelerden tarım kredi kooperatiflerine proje konusunun kapsadığı tüm kuruluşların ve kişilerin işbirliği içerisinde çalışmasına destek oluyor.
 
 

BERNA ÜLMAN
Visa Europe - Bölge Genel Müdürü
Sosyal sorumluluk Visa Europe’un iş yapma kültürünün önemli bir parçasını oluşturuyor. Bu doğrultuda, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm sosyal sorumluluk projeleriyle, toplumun gelişimine katkıda bulunmayı hedefledik. 
“Renkli Ufuklar” ve “Paramı Yönetebiliyorum” projelerimiz kapsamındaki çalışmalarımızı, geçtiğimiz yıl etkin bir şekilde sürdürdük. Visa çatısı altında 24 üye bankamız ile birlikte yürüttüğümüz bu projeler, ülkemizdeki kartlı ödemeler sektöründeki tüm bankaları bir araya getirmesi nedeniyle ayrı bir öneme sahip. 
 
 

AYŞEN ASLI AYDIN
Fortis Bank Kurumsal Sosyal Sorumluluk Müdürü
"Ben de ben de" projesini tasarlarken ülkemizdeki tüm çocukların kaliteli bir okul öncesi eğitim hizmetinden yararlanabilmesi hedefiyle yola çıktık. Toplumsal gelişim sürecinde büyük önemi bulunan okul öncesi eğitimde fırsat eşitliği sağlanmasını amaçladık. Fiziki ya da maddi koşullar nedeniyle okul öncesi eğitimine ulaşamayan çocuklara destek olmayı hedefledik. 
Bu kapsamda ilk yılımızda İstanbul'un yoğun göç alan ve ekonomik şartlar nedeniyle okul öncesi eğitime erişim konusunda sorun yaşayan 7 ilçesine odaklandık.
 

 
YORUMLAR