İş Bankası'nın KSS çalışmaları...

Medyaloji.net » pr » İş Bankası'nın KSS çalışmaları...
İş Bankası'nın KSS çalışmaları...

İş Bankası Kurumsal İletişim Bölüm Müdürü Suat Sözen, bankasın KSS alanındaki projelerinin yanı sıra 2011 yılı ile ilgili öngörülerini anlatıyor...

İş Bankası olarak 2010 yılında çevre, eğitim ve kültür-sanat alanlarında yürüttüğümüz uzun soluklu kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizi sürdürdük.
 
Bu doğrultuda en büyük ulusal ağaçlandırma kampanyalarından biri olan “81 İlde 81 Orman” projemize, her ilden en yüksek puanla Darüşşafaka’ya girmeye hak kazanan 81 öğrencinin eğitim, barınma gibi her türlü giderinin karşılandığı “81 İlden 81 Öğrenci” projemize, ilköğretim öğrencisi 1 milyon öğrenciye karne hediyesi olarak kitap armağan ettiğimiz “Karneni Göster Kitabını Al” kampanyamıza, satrancı ülke genelinde yaygınlaştırmak amacıyla yürüttüğümüz Satranç Federasyonu ana sponsorluğumuza ve kültür-sanat faaliyetlerimize bu yıl da devam ettik.
 
81 ilde 81 orman projesinde ağaçlandırılan il sayısı 49’a ulaştı
İş Bankası olarak, yaşanabilir bir çevre yaratmak, ekonomik sürdürülebilirliği sağlamak, doğal kaynakların korunmasına katkıda bulunmak, ormansızlaşma ile bağlantılı çevre sorunlarına dikkat çekmek ve başta çocuklarımız olmak üzere halkın çevreye ilişkin konularda bilinçlenmesini desteklemek amaçlarıyla başlattığımız ve ulusal bir ağaçlandırma seferberliği haline gelen “81 İlde 81 Orman” projesini 2010 yılında da sürdürdük. 2010 yılı sonu itibariyle projede ağaçlandırdığımız il sayısı 49’a, ağaç dikilen alan büyüklüğü 900 hektara, ağaç sayısı ise 1,1 milyona ulaştı. Projemiz kapsamında dikilen fidanların yemyeşil ormanlara dönüşmesi için beş yıl boyunca bakım çalışmalarını da özenle devam ettiriyoruz. Doğa koşulları nedeniyle kuruyan fidanların yerine zaman kaybetmeden yenilerini dikiyoruz.
 
Satranç sınıflarımız 3 bini aştı
2005 yılında başladığımız Satranç Federasyonu ana sponsorluğumuz, 2010 yılı itibariyle beşinci yılına ulaştı. Bankamızın açtığı satranç sınıfı sayısı 3.777’ye ulaştı, 
 
“81 ilden 81 öğrenci” projemiz 3. yılında
2008-2009 yılında Darüşşafaka Cemiyeti işbirliğinde başlattığımız, her ilden Darüşşafaka sınavını birinci olarak kazanan öğrencilerin tüm giderlerinin Bankamız tarafından karşılandığı ”81 İlden 81 Öğrenci” projemiz, her yıl projeye dahil olan 81 yeni öğrenci ile devam ediyor. Proje ile eğitim imkânından yoksun çocukların diğer çocuklar gibi iyi bir eğitim almasını ve her bakımdan donanımlı, sosyal hayatta başarılı, ülkemize faydalı bireyler olarak yetişmelerini hedefliyoruz.
 
3 yılda 3 milyon kitap hediye ettik
Ülkemizin dört bir yanındaki çocukların kaliteli yayınlara ulaşmalarını sağlamak ve çocukları dünya ve Türk edebiyatının seçkin eserleriyle buluşturarak okuma alışkanlıklarını pekiştirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz “Karneni Göster Kitabını Al” kampanyamızla 2009-2010 öğretim yılı sonunda 1 milyon öğrenciye daha karne hediyesi olarak kitap armağan ettik. Böylelikle toplamda 3 milyon öğrenciye 3 milyon kitap ulaştırdık.
 
Müzemizde sergiler düzenledik
2007 Kasım ayındaki açılışından itibaren 150.000 kişi tarafından ziyaret edilen Türkiye İş Bankası Müzesi’nde, 2010 yılında Bankamızın yurt dışına açılma öyküsünü anlatan “İskenderiye-Hamburg: İş Bankası Dünyaya Açılırken İlk İki Şube 1932 ve Kapalıçarşı’nın 550 yıllını anlatan “10 Adımda Kapalıçarşı” sergileri ziyaretçilerle buluştu.
 
2010 yılında da kültür-sanata desteğimizi sürdürdük
Bankamız, 2010 yılında da kültür-sanat alanına desteğini sürdürdü. 1956 yılında eğitimci Hasan Âli Yücel’in çaba ve katkılarıyla nitelikli yayınları ve klasikleri ülkemize kazandırmak amacıyla kurulan, Kültür Yayınları 2010 yılında 267’si ilk baskı, 309’u ise tekrar baskı olmak üzere toplam 576 başlıkta 1 milyon 572 bin adet kitap üretti. Tarih ve anı kitaplarından çocuk ve ilk gençlik yayınlarına, nehir söyleşilerinden sanata, modern klasiklerden Türk ve dünya edebiyatının en iyi örneklerine, sosyal ve beşeri bilimlerden inceleme ve araştırmaya, ekonomi ve iş idaresinden bireysel gelişime kadar 13 başlıkta yayınladığı eserlerle büyük ilgi gören Kültür Yayınları, öncelikle araştırmacılar için ve giderek tüm aydınlar için vazgeçilmez yayınevleri arasında yer almayı sürdürdü.
 
Dünyaca tanınan yıldızları Türk izleyicisine sunmanın yanında Türk sanatçılarla uluslararası ustaları bir araya getiren özgün projeler geliştirilmesi, Türk bestecilerin eserlerinin seslendirilmesi ve genç yeteneklere konser fırsatlarının sağlanması gibi toplumsal yönü öne çıkan bir programcılık ve yönetim yaklaşımına sahip bulunan İş Sanat, 2009-2010 sezonunda 10. yıldönümünü kutladı ve zengin programı ile İstanbul’un sanat hayatının vazgeçilmez unsurlarından biri olmayı sürdürdü.
 
1940 yılında aldığı ilk eserlerin ardından oluşturduğu koleksiyonla bugün Türkiye’nin en büyük özel koleksiyonuna sahip olan ve galericilik faaliyetlerini 1976 yılından itibaren sürdüren Bankamız, Kibele Sanat Galerisi’nde 2010 yılında Balkan Naci İslimyeli, Tamer Başoğlu, Tankut Öktem gibi değerleri sanatçıların sergilerinin yanı sıra,Akademi’den itibaren Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde hocalık yapmış değerli Türk ressamlarının eserlerinden oluşan “Hoca Ressamlar, Ressam Hocalar” isimli muhteşem bir sergiye ev sahipliği yaptı. Öte yandan İzmir Sanat Galerisi’nde gelecek vadeden sanatçıların resim, heykel ve seramik alanlarındaki çalışmaları sergilendi.
 
Bankamız 2010 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliğinde, Türkiye’nin ilk bilimsel Resim Bakım ve Onarım Laboratuarı’nın açılması için protokol imzaladı. Ayrıca, Üniversite bünyesinde önümüzdeki yıl ilk öğrencilerini alacak Sanat Eserleri Konservasyonu ve Restorasyonu lisans programı açıldı, projeye destek olması amacıyla açılan Müzecilik yüksek lisans programı faaliyete başladı.
 
“2011 yılında mevcut KSS projelerimize devam edeceğiz”
Bankamız, kurulduğu günden bu yana süregelen Türkiye’nin geleceğine yatırım yapmak misyonu ile geniş kapsamlı, uzun soluklu, toplumu ileriye götürecek, sürdürülebilir ve yaygınlaştırılabilir nitelikte sosyal sorumluluk projelerini yürütmektedir.
 
Ana amacımız her zaman topluma katkı sağlamak olmuştur. Bu amaç çerçevesinde yürüttüğümüz tüm projeleri farklı hedef kitlelerinde bilinirlik sağlamak amacıyla uygun iletişim araçlarından yararlanıyoruz.
 

2011 yılında, mevcut KSS projelerimizi sürdürmeye devam edeceğiz.

www.medyaloji.net

YORUMLAR