TUSAŞ ve TÜBİTAK'tan havacılık teknolojisine 5 yıl yatırım

Medyaloji.net » iş dünyası » TUSAŞ ve TÜBİTAK'tan havacılık teknolojisine 5 yıl yatırım
TUSAŞ ve TÜBİTAK'tan havacılık teknolojisine 5 yıl yatırım

TUSAŞ, TÜBİTAK 1515 İMPET Öncül Ar-Ge Laboratuvarı Geliştirme Projesi'ne 5 yıl daha katkı sağlayarak, ileri kompozit malzemeler, fonksiyonel kaplamalar ve eklemeli imalat teknolojileri alanlarında kritik öneme sahip çalışmalar yürütecek.

Ar-Ge alanında yaptığı önemli iş birlikleriyle geleceğin teknolojilerinin geliştirilmesine yön veren Türk Havacılık Uzay Sanayii “TÜBİTAK 1515 İMPET Öncül Ar-Ge Laboratuvarı Geliştirme Projesi’ne” 5 yıl daha katkı sağlayacak. TUSAŞ’ın ilk olarak 2019 yılında dahil olduğu “TÜBİTAK 1515 İMPET Öncül Ar-Ge Laboratuvarı Geliştirme Projesinin” ilk dönemi 2024 yılının Ocak ayında tamamlanırken, bu süre zarfında; İleri Kompozit Malzemeler, Fonksiyonel Kaplamalar ve Eklemeli İmalat Teknolojileri alanlarında farklı projeler yürütüldü.

Hava ve uzay teknolojileri temel araştırma seviyesinden başlanarak, uygun çevresel ortam şartlarında model veya prototipe uygulandığı aşamaya kadar geniş çerçevede çalışmalar yürütülerek, platform bünyesine entegrasyon aşamasına geçildi. Edinilen teknoloji kazanımları kapsamında 80’in üzerinde uluslararası bilimsel yayın yapıldı. Ülkemizin uzman Ar-Ge kadrolarının kritik projelerde istihdamı çerçevesinde TÜBİTAK 1515 desteğiyle 2019 yılında 12 kişi ile başlanmış olan projede uzman sayısı üçe katlanmış ve ek olarak pek çok sayıda öğrenciye ev sahipliği yapılmıştır.

YORUMLAR
En çok okunan haberler