McDonald's plastik oyuncaklarla vedalaşıyor

Medyaloji.net » dünya » McDonald's plastik oyuncaklarla vedalaşıyor
McDonald's plastik oyuncaklarla vedalaşıyor

Fast-food devi hediye ettiği oyuncakların tamamını 2025'e kadar sürdürülebilir hale getirecek.

1979 yılından beri çocuklar için Happy Meals (Çocuk Menüleri) üreten McDonald’s, bu vesileyle yılda 1 milyardan fazla oyuncak dağıtıyor. Her dakika 5 binden fazla Happy Meal sattığı bildirilen fast-food devi, dünyanın en büyük oyuncak distribütörlerinden biri olarak kabul ediliyor.

Plastik kullanımını azalmayı hedefleyen şirket, bundan sonra oyuncakların üretiminde yenilenebilir, geridönüştürülmüş ve biyo-bazlı malzemeleri benimsemeyi hedefliyor. Takvimler 2025’i gösterene kadar çocukların yemeklerinden çıkan her oyuncağı sürdürülebilir hale getirmeyi umduğunu açıklayan marka, bu geçişle birlikte ham fosil yakıt bazlı plastik kullanımında 2018’e kıyasla yaklaşık yüzde 90’lık bir düşüş yakalamayı amaçlıyor.

Zaman içerisinde oyuncakları yeniden icat etmek için tedarikçiler, oyun uzmanları, mühendisler ve ailelerle birlikte çalışacak olan McDonald’s, çocuklara yönelik hediyelerin yanı sıra yetişkinler için özelleştirilebilir figürler ve kendin yap koleksiyonları geliştirmeyi de planlıyor.

Benzer bir uygulama ilk olarak 2019’da Birleşik Krallık’ta hayata geçmişti. McDonald’s ve diğer markalar, Birleşik Krallık’ta restoranların plastik oyuncak vermeyi bırakmasını isteyen insanlardan gelen dilekçelerle karşı karşıya kalmış, McDonald’s Ocak 2021 itibarıyla hediye ettiği sert plastik oyuncakları yumuşak, kâğıt bazlı oyuncaklar ve kitaplarla değiştirmişti.

YORUMLAR