Eczacıbaşı Holding'in KSS projeleri...

Medyaloji.net » pr » Eczacıbaşı Holding'in KSS projeleri...
Eczacıbaşı Holding'in KSS projeleri...

Eczacıbaşı Holding Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilir Kalkınma Koordinatörü Okşan Atilla Sanon, kurumun KSS'ye bakışını ve bu alandaki projeleini anlatıyor.

Eczacıbaşı Topluluğu’nun kurucusu Dr. Nejat F. Eczacıbaşı’nın yaşamı boyunca savunduğu ve uyguladığı görüşler, Topluluğumuz’un toplum hizmetleri konusundaki temel ilke ve geleneğini oluşturuyor. Nejat Bey’den bu konudaki bir alıntı, bakış açımızı en iyi şekilde yansıtıyor: "Özel girişimde gerçek ölçü, toplumun varlığını artırmadaki başarı düzeyidir"

Eczacıbaşı Topluluğu’nun sosyal sorumluluk alanları, kültür- sanat, eğitim, bilim ve spor olmak üzere tanımlıdır. 1942 yılındaki kuruluşundan itibaren Topluluğumuz bu alanlarda uzun süreli birçok sosyal sorumluluk çalışmasını gerçekleştirdi. “Sosyal sorumluluk” bilincinin Türkiye’de tanınması ve yaygınlaşması için bu çalışmalar birçok kurum ve projeye öncülük etti. Halen yürütmekte olduğumuz projeler: 

·         Eczacıbaşı Hijyen Projesi
·         İstanbul Modern Sanat Müzesi (Kurucu ve daimi sponsor)
·         İstanbul Kültür ve Sanat Vakfı (Öncü Sponsor)
·         Uluslararası İzmir Festivali (Ana Sponsor)
·         Eczacıbaşı Spor Kulübü
·         Sürdürülebilir kalkınma faaliyetleri
·         Eczacıbaşı Gönüllüleri faaliyetleri
 
Bu girişimlerin parasal boyutlarından çok, sağlıklı bir biçimde sürdürülmeleri ve toplumsal gelişmeye olan katkıları ile değerlendirilmesinde yarar gördüğümüz için, bütçeler konusunda ayrıntı açıklamayı uygun bulmuyoruz.
 
2010 yılında aktif olarak yürüttüğümüz projelerimiz 2011 yılında da gelişerek devam edecek.
 
2007 yılından itibaren yürüttüğümüz Eczacıbaşı Hijyen Projesi, Türkiye çapındaki öğrencilerimizin ve ailelerinin hayatlarına kattığı artı değerle bizim için çok önemli bir yere sahip. Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile yatılı ilköğretim bölge okullarının tuvalet ve banyolarının VitrA ve Artema markalı ürünlerle yenilenmesi, yenilenen okullara yönelik Solo Kişisel Hijyen Eğitmi verilmesi ve Eczacıbaşı çalışanları tarafından bu okullara yönelik gönüllü sosyal projeler geliştirilmesini içeren Eczacıbaşı Hijyen projesi, “kurum-ürün-sosyal sorumluluk” bağının en somut örneklerinden biri. Öğrencilerin yaşadıkları ortamın çağdaş koşullara ulaşmasının yanı sıra, duygusal dünyalarının zenginleştirilmesi için Topluluk kuruluşlarımız ve çalışanlarımız müthiş bir sinerji, enerji ve tutkuyla projemizi şekillendiriyor, geliştiriyor. Projemiz kapsamındaki okulları ziyaretlerimizde öğrencilerimizle birlikte kutlamalar yapıyor, onlarla uzun yıllar sürecek bir ilişki kuruyoruz. Projemiz yaygınlaştıkça heyecanımız da artıyor. Eczacıbaşı Hijyen Projesi’nin 2009 yılında elde ettiği iletişim dalındaki uluslararası ödüller de heyecan ve gururumuzu bir kat daha artırdı.
 
Eczacıbaşı Topluluğu’nun 2010 yılında yürüttüğü ve 2011 yılında devam edeceği sosyal sorumluluk projeleri
Kurumsal sosyal sorumluluk alanında “yaratıcılık”, “süreklilik” ve “kurum kimliği ile uyum” konularına önem veren Eczacıbaşı Topluluğu, kuruluşundan bu yana eğitim, kültür, sanat, bilim ve spor alanlarında toplumsal yaşamın gelişmesine katkıda bulunuyor.
 
EĞİTİM-SAĞLIK-HİJYEN

 

ECZACIBAŞI HİJYEN PROJESİ
Eczacıbaşı Topluluğu, Topluluk kuruluşlarından İpek Kağıt’ın 2002 yılından bu yana sürdürdüğü Solo İlköğretim Okulları Kişisel Hijyen Eğitimi ile edindiği bilgi ve birikimi, 2007’den itibaren farklı bir platforma taşıdı. Topluluk markalarından VitrA ve Artema, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin işbirliğiyle Yatılı İlköğretim Bölge Okulları’nın (YİBO) tuvalet ve banyolarının yenilenmesini kapsayan bir proje tasarladı. YİBO Hijyen Projesi adlı çalışma kapsamında, ıslak mekanları yenilerek hijyenik hale getirilen okullarda, Solo tarafından kişisel hijyen ve tuvalet eğitimi verilmeye başlandı. YİBO’lara yönelik çalışmalar, Topluluk çalışanlarından oluşan Eczacıbaşı Gönüllüleri’nin düzenlediği sosyal etkinliklerle zenginleştirildi.

Eczacıbaşı Topluluğu, Ocak 2010'da YİBO'ların fiziki şartlarını iyileştirerek çağdaş, kaliteli ve sağlıklı yaşam koşulları sağlamaya katkıda bulunmayı hedefleyen Eczacıbaşı Hijyen Projesi için Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, öncelikli ihtiyaç sahibi YİBO’lardaki ıslak mekanların tesisat altyapısının Bakanlık tarafından onarılmasının ardından, banyo ve tuvaletleri VitrA ve Artema markalı ürünlerle yenilenecek. 2010 yılı sonunda yenilenen okul sayısı 11’e ulaşacak.  

Eczacıbaşı Hijyen Projesi, uluslararası platformda ödüllerle taçlandırıldı. Uluslararası Halkla İlişkiler Derneği’nin (IPRA) Altın Dünya Ödülleri (Golden World Award) kapsamında “Sosyal Sorumluluk” dalındaki ödülü ve Birleşmiş Milletler Özel Ödülü’nü alan proje, ABD’nin Stevies Uluslararası İş Dünyası Ödülleri kapsamında Avrupa’nın En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi seçildi. ABD’de halkla ilişkiler ve pazarlama iletişimi üzerine çalışmalar yürüten PR News tarafından verilen Platin Ödüller’in “Toplumla İlişkiler” dalında finalist olan proje, Active Academy’nin “Kurumsal Sosyal Sorumluluk” ödülünü aldı. 

www.medyaloji.net

YORUMLAR