Visa'nın KSS projeleri...

Medyaloji.net » pr » Visa'nın KSS projeleri...
Visa'nın KSS projeleri...

Visa Europe - Bölge Genel Müdürü Bernas Ulman, Visa'nın KSS projelerini anlatıyor...

Sosyal sorumluluk Visa Europe’un iş yapma kültürünün önemli bir parçasını oluşturuyor. Bu doğrultuda, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz tüm sosyal sorumluluk projeleriyle, toplumun gelişimine katkıda bulunmayı hedefledik. “Renkli Ufuklar” ve “Paramı Yönetebiliyorum” projelerimiz kapsamındaki çalışmalarımızı, geçtiğimiz yıl etkin bir şekilde sürdürdük. Visa çatısı altında 24 üye bankamız ile birlikte yürüttüğümüz bu projeler, ülkemizdeki kartlı ödemeler sektöründeki tüm bankaları bir araya getirmesi nedeniyle ayrı bir öneme sahip.  

“Renkli Ufuklar” sosyal sorumluluk projesini, Visa Europe olarak, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliği ile, 2007 yılından bu yana sürdürüyoruz. Bu projeyle, ilköğretim çağındaki çocuklara aktif öğrenme ortamlarında çok yönlü eğitim desteği sağlayarak yaşam becerilerini geliştirmeyi hedefliyoruz... Çok yönlü düşünebilen, kendi kararlarını alabilen ve geleceğini planlayabilen çocuklar yetiştirmek amacıyla tasarlanan eğitim programlarıyla, onları farklı meslekler ve beceriler hakkında bilinçlendiriyoruz. 
 
Proje kapsamında, TEGV’in Türkiye çapına yayılmış eğitim parkları ve öğrenim birimlerinde, çocuklarımızın kendilerini tanımalarına destek oluyoruz. Geçtiğimiz yıl da, Visa ve üye bankaların çalışanları, TEGV’de eğitim gören çocuklarla bir araya gelerek, meslekleriyle ilgili bilgiler aktardılar. Bunun yanı sıra, çocukların bir kısmı üye bankaların genel müdürlüklerinde ya da şubelerinde ağırlandı. Bankaların çalışanları ile birlikte özel film gösterimleri ve tiyatro oyunlarına da giden çocuklar, bankaların kendileri için düzenlediği sihirbazlı, palyaçolu, müzikli eğlencelere katıldılar. 
Yine üye bankalar ve Visa Europe Türkiye Ofisi çalışanlarının verdiği destekle Mardin TEGV Öğrenim Birimi’nde bir bilgisayar laboratuarı ve 500 kitaplık kütüphane kuruldu.
 
Bugüne kadar Türkiye çapında 50 bin çocuğa ulaştık Projenin başarılı sonuçları, bizim için en önemli motivasyon kaynağı oldu. 
 
Büyük önem verdiğimiz ve bizim için çok anlamlı olan bir diğer projemiz ise “Paramı Yönetebiliyorum”.Bu projeyle, Türkiye’de finansal bilinç alanında ilk kez kamu, özel sektör ve sivil toplum ortaklığıyla bir projeyi gerçekleştirdik.   
 
Projeye başlamadan önce, yaptırdığımız ERA araştırma sonuçlarına göre, Türkiye’de gençlerin %82’sinin birikim yapamadığı, % 86’sının gelecekte ev, araba, arsa gibi büyük bir yatırım için birikim planlamadığı ortaya çıktı. Gençlerin %66’sı yatırım ya da finansal kararlarında ailelerine danıştığını, araştırmaya katılan gençlerin %44’ünün kendi adına banka hesabı olmasına rağmen, %52’sinin parasını bankaya yatırmadığını öğrendik. 
 
Bu noktadan hareketle, Visa Europe olarak, T.C. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat için Gençlik Derneği ve 24 üye bankamız ile birlikte 2009 yılında “Paramı Yönetebiliyorum” projesini hayata geçirdik.
 
Proje kapsamında, gönüllü eğitmenler tarafından 15 – 30 yaş arasındaki gençlere bütçeleme, finansal planlama ve yönetim, yolsuzluk ve kayıt dışı ekonomi ile mücadele, finansal bilincin sürdürülebilir kalkınmaya katkısı üzerine eğitimler veriliyor. Bu projeyle, gençlerin sadece bireysel ya da aile ekonomilerine değil, aynı zamanda ekonomik ve toplumsal istikrara da katkı sağlamalarını hedefliyoruz.
 
Yıl içerisinde, bu alanda yaptığınız iletişim yatırımlarından ve sağladığınız dönüşlerden bahseder misiniz (PR ve reklam yatırımı)? Kurumunuzun 2011 yılı için KSS hedefleri neler ve projelerinizin iletişimiyle ilgili yeni stratejileriniz neler olacak?
 
Projelerimizin, Türkiye çapında geniş kitlelere ulaşabilmesi ve etkin bir şekilde sürdürülebilmesi için, farklı platformlarda iletişim çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Renkli Ufuklar eğitim programına katılan çocuklarımız tarafından hazırlanan Milliyet Gazetesi 23 Nisan eki, 3 yıldır sürdürdüğümüz çok özel bir çalışma. Bu ekte, çocukların yaptığı özel röportajlar, Türkiye’nin farklı illerinden çocukların gelecekle ilgili duyguları ve beklentileri yer alıyor. İlanlar, tanıtım filmleri, Renkli Ufuklar projesi için çocuklara yönelik özel olarak tasarlanan web sitesi de projeye ilişkin farkındalığın artmasını sağladı. 
 
Bu proje kapsamında, farklı illerde düzenlenen meslek tanıtımlarında, çocukların mesleklerinde başarılı olmuş, model alabilecekleri kişilerle yüzyüze görüşmelerini sağladık.
 
Paramı Yönetebiliyorum projesinin duyurusunu ise, ulusal ve yerel basın çalışmalarıyla sürdürüyoruz. Gençler, projeyi facebook uygulaması üzerinden de takip edebiliyor. Hürriyet Gazetesi ile 19 Mayıs’ta hazırladığımız “Paramı Yönetebiliyorum” eki de büyük ilgi gördü.    
 
“Paramı Yönetebiliyorum” 2009 yılında İstanbul, Kocaeli, Bursa, Denizli, İzmir, Ankara, Eskişehir, Antalya, Samsun, Adana, Malatya, Gaziantep, Trabzon, Erzurum ve Diyarbakır olmak üzere 7 bölgeden toplam 17 ilde başladı ve ilk etapta 6.000 gence ulaşılması hedeflendi. Projemiz şu anda gönüllü eğitmenlerimizin verdiği eğitimlerle 4.000 gence ve 30 ile ulaştı. Projeyle ilgili yılsonu değerlendirme raporu ise, önümüzdeki günlerde tamamlanacak.    

Visa Europe olarak, gençlerin “Paramı Yönetebiliyorum” diyebilmesi için yola çıktık. Bu proje kapsamında geliştirilen içeriğin, gelecekte Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitim müfredatına da dahil edilmesi, bizler için en büyük mutluluk kaynağı olacak.

www.medyaloji.net

YORUMLAR