Yapı Kredi'nin KSS alanındaki çalışmaları

Medyaloji.net » pr » Yapı Kredi'nin KSS alanındaki çalışmaları
Yapı Kredi'nin KSS alanındaki çalışmaları

Yapı Kredi Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) Projeleri Yöneticisi Nurcan Erhan, Yapı Kredi'nin bu alandaki çalışmalarını ve kurumun önümüzdeki döneme bakışını anlatıyor...

Yapı Kredi olarak, topluma olan sorumluluğumuzu kurulduğumuz günden bu yana eğitim, kültür-sanat, çevre gibi farklı alanlarda desteklediğimiz projeler ile yerine getirmeye çalışıyoruz.
 
·         Sınırsız Mavi: Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle ilköğretim ve lise çağındaki öğrencileri doğal varlıkları korumak konusunda bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla başlatılan “Sınırsız Mavi” projesi öğretmen ve öğrencileri kapsayan iki aşamalı bir eğitim programından oluşuyor. TURMEPA eğitmenleri tarafından Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okulların öğretmenlerine verilen eğitimler neticesinde öğrencilerin denizlerin korunması konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor. Bugüne kadar verilen eğitimlerle Sınırsız Mavi Projesi kapsamında 5 milyona yakın öğrencimiz çevre elçisi oldu. Hedefimiz 6 milyon 600 bin öğrenciye ulaşmak...
 
·         Okuyorum Oynuyorum: 2006’dan beri Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) işbirliğiyle gerçekleştirdiğimiz Okuyorum Oynuyorum projesi, ilköğretim çağındaki çocukların kendi yaratıcılıklarını harekete geçirebilmeleri, her türlü ortamda kendilerini özgür bir şekilde yazılı ve sözlü olarak ifade edebilmeleri, okuduklarını ve dinlediklerini anlayan, yorumlayan, okuma alışkanlığına sahip, kelime dağarcığı zengin bireyler haline gelmeleri misyonu taşıyor. Projenin, 2006-2009 yılları arasında gerçekleştirilen ilk etabında, Türkiye çapındaki 11 Eğitim Parkı ve 55 Öğrenim Birimi’nde 50 bin çocuk/etkinlik sayısına ulaşmayı hedeflemiştik. Proje 2009 sonunda hedeflenen bu rakamın üzerinde bir performans göstererek 62.853 çocuk/etkinlik sayısına ulaştı. Şu anda 74.000 çocuk / etkinlik sayısına ulaştığımız projede, önümüzdeki altı yılın sonunda 100 bin çocuk/etkinlik sayısına ulaşmayı hedefliyoruz.
 
·         Yapı Kredi Kız Teknik ve Meslek Lisesi: Yapı Kredi olarak 2009 yılında eğitim alanında yaptığımız en önemli çalışmalardan biri, resmi açılışı 18 Şubat 2009 tarihinde gerçekleştirilen Yapı Kredi Kız Teknik ve Meslek Lisesi oldu. Kocaeli Çayırova’da 2008 – 2009 eğitim öğretim yılında açılan okulda bugün toplam 333 öğrenci eğitim görüyor.
 
·         Engelsiz Bankacılık Programı: “Hizmette Sınır Yoktur” anlayışımız doğrultusunda engelli vatandaşlarımızın bankacılık hizmetlerine daha kolay ve çağdaş bir biçimde ulaşmalarını sağlamak üzere geçtiğimiz yıl Engelsiz Bankacılık ismiyle yeni bir programını hayata geçirdik. Program ile engelli vatandaşlarımızın bankacılık hizmetlerinden kolayca yararlanabilmelerini hedefliyoruz.
 
·         Afife Tiyatro Ödülleri: Türkiye’nin ilk Müslüman kadın tiyatro sanatçısı Afife Jale adına bu sene on beşincisini düzenleyeceğimiz Afife Tiyatro Ödülleri’ninkültür ve sanat çalışmalarına verdiğimiz desteklerin en önemlilerinden biri olduğunu söyleyebiliriz.Tiyatro sanatına olan katkımızı bir gece ile sınırlandırılmayıp tüm yıla yaymak amacıyla, Afife Tiyatro Ödülleri’nin 15. yılına özel bir kitap hazırlıyoruz.
 
·         Çatalhöyük Kazıları: Yapı Kredi olarak 1997 yılından bu yana Konya’nın Çumra ilçesi yakınlarındaki, 9 bin yıl öncenin sırlarını barındıran, Çatalhöyük arkeolojik kazılarının ana sponsorları arasında yer alıyoruz. 
 
·         “Ülkem İçin” Kan Bağışı Kampanyası: Koç Topluluğu şirketlerinin gerçekleştirdiği Ülkem İçin projesi kapsamında bu yıl, Türk Kızılayı işbirliğiyle ülke çapında bir kan bağışı kampanyası gerçekleştirildi. Biz de Yapı Kredi olarak tüm Türkiye çapındaki çalışma arkadaşlarımızın desteğiyle bu kampanyaya katılarak kan verdik.
 
Kurumunuzun 2011 yılı için KSS hedefleri neler ve projelerinizin iletişimiyle ilgili yeni stratejileriniz neler olacak?

Kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin markanın itibarına, bilinirliğine ve tercih edilirliğine etki ettiği araştırmalarla ispat edilen bir gerçek. Yapı Kredi olarak bu projeleri gerçekleştirirken en önemli hedefimiz, toplum için faydalı bir kurum olabilmek... Bir şirketin kurumsal sosyal sorumluluğunu yerine getirmesi demek, tüm paydaşlarına -çalışanlarına, müşterilerine, tedarikçilerine, ortaklarına, bulunduğu çevreye, yatırımcılara- olan sorumluluğunu yerine getirmesi anlamına geliyor. Bu çerçevede önümüzdeki dönemde de sosyal sorumluluk projelerinde etkin rol oynamaya devam edeceğiz.,

www.medyaloji.net

YORUMLAR