WhatsApp'tan gizlilik endişelerine kampanyalı yanıt

Medyaloji.net » dünya » WhatsApp'tan gizlilik endişelerine kampanyalı yanıt
WhatsApp'tan gizlilik endişelerine kampanyalı yanıt

WhatsApp'tan odağına gizlilik endişelerini alan ve kullanıcılarını rahatlatmayı hedefleyen kampanya.

WhatsApp‘ın yılın başlarında değiştireceğini duyurduğu gizlilik politikası birçok kullanıcıda endişe yaratmış ve çeşitli tartışmalara yol açmıştı. Facebook’a ait mesajlaşma platformunun kişiselleştirilmiş reklamları geliştirmek için belirli verileri bir kullanım koşulu olarak Facebook ile paylaşacağını açıklaması, kullanıcıların, gizliliklerine saygı duymadığı gerekçesiyle WhatsApp’ı ikâme edecek başka mesajlaşma uygulamalarına yönelmelerine sebep olmuştu.

Tepkilere kayıtsız kalamayan WhatsApp, kullanıcılarının endişelerini minimize etmek amacıyla uçtan uca şifreleme teknolojisini merkeze aldığı yeni bir reklam kampanyası yayınladı. Gizliliğin değerini göstermek için gerçek dünya senaryolarından yararlanan kampanya BBDO tarafından geliştirildi.

Kampanyanın uygulama hakkındaki son gizlilik endişelerine yanıt olarak geldiğini doğrulayan WhatsApp Marka ve Tüketici Pazarlama Direktörü Eshan Ponnadurai sözlerini şöyle sürdürdü: “Kullanıcılarımız için gizliliğin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu yıl şirket olarak, kullanıcılarımızın mahremiyetleri konusunda yaşadığı kafa karışıklığını ve birilerinin mesajlarını okuyor olabileceği hakkındaki endişelerini gördük. Kampanyamız, bunların bir kısmını ele almayı ve tüm dünyadaki insanların WhatsApp aracılığıyla ilettikleri mesajların her zaman korunduğunu anlamalarını sağlamayı amaçlıyor.”

YORUMLAR