Garanti Bankası'nın KSS projeleri

Medyaloji.net » pr » Garanti Bankası'nın KSS projeleri
Garanti Bankası'nın KSS projeleri

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, kurumun KSS'ye bakışını ve bu alanda hayata geçirdiği projeleri anlatıyor...

Garanti Bankası olarak, verimli, kârlı ve sürdürülebilir bir büyüme stratejisi izleyerek, ekonomiye ve topluma değer katan bankacılık hizmetleri tasarlıyoruz. Özellikle de eğitim, kültür ve sanat gibi bireyin ve toplumun vizyonunu geliştiren, değer katan, sorgulayan, aydınlatan uzun soluklu projeleri kendi kurumlarımızın çatısı altında tasarlıyor ya da farklı projelere sponsorluk desteği veriyoruz. Projelerin seçimindeki kriterlerimizi; sürdürülebilir olması, işbirliği yapılan kurumla “ortak” olarak çalışılabilmesi, toplumun yaşam kalitesine ve değerlerine katkıda bulunması, en önemlisi Garanti Bankası’nın kurum kültürüyle uyumlu olması, marka değerine katkı sağlaması olarak özetleyebiliriz.
 
Öğretmen Akademisi Vakfı (ÖRAV)
Bankamızın kuruluşunun 62. yılı olan 2007’de, uzun soluklu bir sosyal sorumluluk projesini daha hayata geçirmek üzere çalışmaya başladık. Ülkemizin çağdaş dünyayla ekonomik ve sosyal bütünleşmeyi sağlayabilmesi için, eğitimi yaygınlaştırmanın ve kalitesini artırmanın şart olduğuna inandığımızdan, Türkiye’nin eğitimle ilgili ihtiyaçlarını incelemeye aldık. Ülkemizde düşünen, sorgulayan ve araştıran bir eğitim modelinin uygulanmasına katkıda bulunmak amacıyla, eğitimde kalitenin anahtarı olan öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimini destekleyecek bir proje tasarladık ve “Öğretmenin Sınırı Yok” adını verdik. Diğer yandan, öğretmenlere yönelik projelerin kurumsal bir çatı altında gerçekleştirilebilmesi ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla Öğretmen Akademisi Vakfı’nı (ÖRAV) kurduk.
 
Proje kapsamında, öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine yönelik eğitim faaliyetleri düzenlemek üzere Milli Eğitim Bakanlığı’yla 5 yıllık bir protokol imzaladık. Garanti Bankası olarak toplam 15 milyon TL’lik kaynak ayırdığımız projede saha çalışmaları 2009-2010 eğitim yılıyla birlikte başladı. Proje kapsamında, toplam 100 bin öğretmene yüz yüze ve sanal ortamda eğitim verilmesi hedefleniyor.
 
Öğretmenin Sınırı Yok projesine ve ÖRAV’ın çalışmalarına destek veren başka kurumlar da var. Garanti Teknoloji, teknoloji destekçimiz. Enocta ve Advancity, eKampüs projesine destek veriyor. TTNet, internet erişim, Management Center Turkey ise eğitim tedarikçimiz. Ayrıca müşterilerimiz de kendi il ve ilçelerindeki okulların eğitime katılmalarına destek vermek üzere projeye katkıda bulunabiliyorlar.
 
Öğretmenin Sınırı Yok projesi, 2010’da, uluslararası iş dünyasında önemli yere sahip Stevies İş Ödülleri kapsamında “Avrupa’da Yılın Kurumsal Sosyal Sorumluluk Programı” kategorisinde İkincilik Ödülü’ne layık görüldü.
 
Kültür Sanat Kurumlarımız
Garanti Bankası’nın her biri kendi alanında önemli başarılara imza atan kültür sanat kurumları Osmanlı Bankası Müzesi, Platform Garanti Güncel Sanat Merkezi ve Garanti Galeri; güçlerini birleştirmek ve birçok disiplinin kesiştiği etkinlikler gerçekleştirerek izleyicilere ulaşabilmek amacıyla, Garanti Kültür A.Ş. çatısı altında yeniden yapılanıyor. Büyük bir heyecanla başlattığımız çalışmalar; röleve, restorasyon, restitüsyon, projelendirme, Anıtlar Kurulu izinleri gibi uzun bir süreçten sonra daha da hızlandı. Garanti Kültür A.Ş., çalışmalar tamamlandığında, toplam 15.000 metrekarelik alana sahip 2 tarihi binada hizmet verecek.
 
Türkiye’nin düşünce ve kültür-sanat hayatına farklı yaklaşımlar getirmesinin yanı sıra dünyada da referans gösterilen bir kurum olmasını arzuladığımız Garanti Kültür A.Ş.’nin kurumsal yapısında, profesyonel yönetişim ve sinerji yaratma becerileriyle, birleştirici ve buluşturucu yeni bir model yaratmayı amaçlıyoruz.
 
Bundan böyle Galata Binası olarak anılacak Osmanlı Bankası Müzesi binası, bugüne kadar, banka şubesi, bölge müdürlüğü ve müzeyi bünyesinde barındırdı. Ama artık, bu değerli mekanı tümüyle kültür–sanata ve İstanbullulara armağan etmek üzere bankacılık işlevlerinden arındırdık, şube ve bölge müdürlüğünü farklı bir mekana taşıdık. Garanti Kültür A.Ş.’nin faaliyetlerini gerçekleştireceği diğer bina ise bundan böyle Beyoğlu Binası olarak adlandıracağımız, Platform Garanti’nin, İstiklal Caddesi’nde bulunan tarihi binası olacak.
 
Diğer projelerimiz...
Kültür-sanat ve eğitim etkinliklerimizin dışında spor ve çevre gibi topluma katkıda bulunabileceğimize inandığımız projelerde de yer alıyoruz. Toplum Gönüllüleri’ni destekliyor, gençleri sosyal sorumluluk projelerine yönlendirerek, enerjilerini toplumsal faydaya dönüştürmeye çalışıyoruz. TÜRSAK (Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı) ile birlikte, 2004 yılından bu yana Mini Bank Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali’ni düzenliyoruz. Çocukların ve gençlerin görsel sanatlar alanında eğitilmesi amacıyla müze içinde ve dışında eğitim programları yürüten İstanbul Modern’e, 2005’ten bu yana destek veriyoruz. Geleceğin yetişkinlerinin sanat konularında bilgili, araştıran, sorgulayan ve katılımcı bireyler olarak yetişmesine katkıda bulunmayı amaçlayan program kapsamında, çocuklar, müzedeki sanat eserlerini inceleme, anlama ve yorumlama olanağını buluyor.
 
Sporun doğasında olan ekip çalışması, disiplin, inanç ve özgüven, Garanti Bankası’nın kurumsal kültürünün vazgeçilmez özellikleri arasında yer alıyor. Bu kapsamda, basketboldan futbola, binicilikten yatçılığa, kayaktan golf ve sörfe, sporun birçok dalına destek veriyoruz. Bu sponsorluklar arasında en önemlilerinden birini Basketbol A Milli Takımımız 12 Dev Adam’a 2001’den bu yana verdiğimiz destek oluşturuyor. Ayrıca Garanti Bankası’nın sponsorluğunda Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından hayata geçirilen 12 Dev Adam Basketbol Okulları, 2002’den bu yana basketbol sevgisini tüm Türkiye’ye yaymayı, bilinçli bir basketbol ailesi yaratmayı ve geleceğin sporcu, hakem ve yöneticilerini yetiştirmeyi hedefliyor.
 

Kurum kültürümüzün cazdaki ekip çalışması ve uyumla benzeştiğine inanıyor, Garanti Caz Yeşili sloganıyla caz müziğine destek veriyoruz. Ayrıca 2006 yılından bu yana Kadın Girişimcileri farklı bir segment olarak değerlendiren ilk özel banka olan Garanti Bankası, finansal desteğin yanı sıra, kadın girişimcilerin ihtiyaçlarına yönelik etkinlikler yapmaya da devam ediyor.

www.medyaloji.net

YORUMLAR