Facebook ile AB yetkilileri arasında anlaşmazlık sürüyor

Medyaloji.net » medya » Facebook ile AB yetkilileri arasında anlaşmazlık sürüyor
Facebook ile AB yetkilileri arasında anlaşmazlık sürüyor

Gizlilik konusundaki endişeler nedeniyle Facebook'un hizmet politikası sorgulanmaya devam ediyor. Facebook ile AB yetkilileri arasındaki anlaşmazlık sürüyor.

Facebook ile AB yetkilileri görüşmeye devam ediyor
Birçok ülke, vatandaşlarının verilerinin ülke içinde kalmasını istiyor. Hatta bu neden TikTok ile ABD arasında gerginlik yaşanmış ve sonunda ABD yönetiminin dediği olmuştu.

Benzer bir durum bu kez Facebook ve AB yetkilileri arasında yaşanıyor. Avrupa Birliği gizlilik düzenleyicisi AB’deki kullanıcılarının verilerinin ABD’ye gönderilmesinin artık askıya alınması konusunda çağrıda bulundu. Bu kullanıcı verilerinin Avrupa’da tutulması ve veri paylaşımlarına kısıtlama getirilmesi istendi. Gittikçe karmaşık hale gelen bu süreçte Facebook ve AB arasındaki anlaşmazlık halen sürüyor.

Facebook’un İrlanda’daki veri koruma başkanı olarak görev yapan Yvonne Cunnane, bu koşullarda Facebook ve Instagram olarak AB’de nasıl hizmet sağlamaya devam edebilecekleri konusunun pek açık olmadığını söylüyor. AB’de toplamda 410 milyon kullanıcıya sahip olan Instagram ve Facebook, yeni düzenlemeyle oldukça zor bir durumda kalabilir. Olası bir şekilde Avrupa’da veri merkezleri kurma zorunluluğunun getirilmesi ve veri paylaşımının tamamen kısıtlanmasıyla Facebook nasıl bir strateji izleyecek şimdiden merak ediliyor.

YORUMLAR
En çok okunan haberler