2021 yılı Basın Özgürlüğü Ödülüne SÖZCÜ layık görüldü!

Medyaloji.net » medya » 2021 yılı Basın Özgürlüğü Ödülüne SÖZCÜ layık görüldü!
2021 yılı Basın Özgürlüğü Ödülüne SÖZCÜ layık görüldü!

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde açıklanan geleneksel Basın Özgürlüğü Ödülü ile ilgili hazırlıklar, 28 Nisan 2021 günü video konferansla gerçekleşen Basın Konseyi Yüksek Kurulu toplantısında sonuçlandı.

Yüksek Kurul toplantısında, aday gösterilen şahıs ve kuruluşlardan Ödül Yönetmeliği gereği koşullara uygun olanlar tek tek görüşülüp değerlendirildi ve belirlenen adaylar arasından seçim yapılmış oldu. Yüksek Kurul, 2021 Yılı Basın Özgürlüğü Ödülü’nün, halkın haber alma hakkı, ifade ve basın özgürlüğünü baskılara boyun eğmeden korumak için çaba sarfeden; sahibinden yöneticisine, yazarlarından muhabirlerine karşılık ödetilmesine karşın, eleştirel, özgür gösterim politikasını sürdüren SÖZCÜ gazetesine verilmesini kararlaştırdı.

Basın Konseyi’nin 2021 Yılı Basın Özgürlüğü Ödülü, gelecek günlerde belirlenecek tarihte sahibine teslim edilecek.

Basın Konseyi, ödülün SÖZCÜ’ye verilme gerekçesini şu ifadelerle deklare etti,

“Medyanın yüzde 90’ını kontrolüne alan iktidarın baskılarına; haksız hukuksuz oluşturulan davalarda yazar, yönetici ve muhabirlerine verilen mahkumiyet kararlarına; tadı olarak resmi duyuru ve reklam kesme cezalarına; grubun televizyonunun RTÜK tarafınca iktidar partilerince atanan 6 imza ile tadı olarak engellenmesine karşın, bağımsız ve eleştirel gösterim çizgisinden ödün vermeden haberciliğini sürdürüyor. Türkiye’de demokrasinin ve medyanın içinden geçmiş olduğu bu zamanı süreçte, kamusal bir vazife olan gazetecilik ilkelerine bağlı kalan SÖZCÜ, fazlaca ağır bedelleri ödemeyi göze alarak halkın haber alma hakkı, ifade ve basın özgürlüğünü tüm engellemelere karşın, savunmaya devam ediyor.”

YORUMLAR