Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
21.01.2021 / 16:08

Neslihan KABAOĞLU

Medyada yeni bir soluk: Oksijen

Medya dünyasında yaşanan dijitalleşme süreciyle bazı gazetelerin yayın hayatına devam edememesi, medyada uygulanan sansür, gazetecilerin haber yapma ve yayınlama şekillerinin değişmesi, gibi gelişmelerin sürdüğü şu dönemde, Türkiye medyası için önemli bir adım atıldı.

Başta Zafer Mutlu olmak üzere, medya dünyasının deneyimli isimleri; Tayfun Devecioğlu, İsmail Yuvacan, Umut Alphan, İlke Gürsoy, Güney Öztürk, Cüneyt Çamoğlu, Sönmez Karakurt, Bahadır Zaimoğlu ile oluşturulan yeni gazete, okuyucuyu yeni bir deneyimle buluşturacak. Gazetenin kadrosunda; Zülfü Livaneli, Selahattin Duman, Ayşe Özyılmazel, Ece Sükan, Levent Erden, Alper Bahçekapılı gibi birçok popüler ve deneyimli isim var.

Türkiye’nin tek haftalık gazetesi

Okuyucunun, haber alma tercihini dijital medya mecralarından yana kullandığı bir dönemde, yeni bir gazete açılması, medya dünyası için önemli bir gelişme oldu.

Gazetenin künyesinde yer alan isimlerin de Türkiye medyasında tanınan kişiler olması ve gazetenin günlük değil haftalık yayınlanacak olması, okuyucuda merak uyandırdı.

Zafer Mutlu, Ayşe Arman ile yaptığı röportajda, Oksijen gazetesinin, New York Times Pazar konseptinde bir gazete olmasını hedeflediklerini ve bu doğrultuda adımlar attıklarını anlatmıştı. Gazetenin ilk sayısıyla birlikte, Oksijen ile ilgili yorumlar, hem meslektaşları hem de okuyucuların paylaştığı sosyal medya mesajlarına yansıdı.

Medya Takip Merkezi (MTM) verilerine göre, yeni gazete ile ilgili medyada yer alan haberler; Yazılı Basın’da 5, Televizyon kanallarında 3, internet sitelerinde 100 adet olurken, sosyal medyada 1.100’ü aşkın yorum yapıldı.

Sosyal medyada öne çıkan bazı yorumlar şöyle;

 

 

 

 

 

MTM’nin takip listesinde

Yayınlandığı gün itibariyle, hem basılı hem dijital yayınının Medya Takip Merkezi’nde de takibe alındığı Oksijen gazetesinin, Türkiye medyasını nasıl etkileyeceği ve okuyucudan nasıl bir ilgi göreceği merakla bekleniyor.

İşte Oksijen Gazetesi ile yeni bir gazete deneyimi kazanmak isteyen okuyucular için, Oksijen’e dair bazı bilgiler:

 

  • Oksijen gazetesinin yeni sayısı, her Cuma yayınlanacak.
  • İlk sayısı 40 sayfa yayınlanan gazeteyi, 10 TL karşılığında bayilerden almam mümkün.
  • Gazetede yayınlanan içeriklere, online ortamda https://gazeteoksijen.com/ adresinden ulaşılabilir.
  • Aynı sitede, e-gazete sistemine aylık 19,90 TL karşılığında abone olunabilir.
  • Gazetede; siyaset, ekonomi, teknoloji gibi içeriklerin yanı sıra, kitap yorumları, Covid-19 gibi bir çok konuya yer verileceği açıklandı.

 

n.kabaoglu@medyaloji.net

https://twitter.com/Neslihan_Kbgl

 

 

 

 

 

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
>> Vodafone #BenVarım kampanyası yayılıyor - 10.07.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Milyonlarca sinek yanılıyor olamaz…
Tüm Yazarlar