Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
24.05.2018 / 13:20

Neslihan KABAOĞLU

Hayat Su yeni bir hayata çağırıyor

Kişisel gelişime dönük reklamları genel olarak olumlu buluyorum. Marka, kendi ürününü tanıtırken garip yollara başvuracağına, hedef kitlesinin hayatında bir farkındalık yaratmaya çalışıyorsa, bu hareketi desteklemek gerek.

Hayat Su, geçtiğimiz günlerde, izleyiciyi “yeni bir hayata” çağıran bir reklam kampanyası başlattı. Çoğumuzun günlük ortamlarından görüntülerle, birbirinden farklı 4 reklam filmi hazırlayan marka, Hayat Su içerek, daha ideal hayata geçen insanları ekrana getirdi.

Dışarı çıkan çocuklar…
Maalesef artık sokaktan eve girmeyen çocukların devri kapandı. Artık çocuklar, bilgisayar başında ve evde olmayı tercih ediyor. Hayat Su yeni reklam kampanyasındaki filmlerin birinde, bu soruna da değinmiş. Evde dijital oyun oynayan çocuklar, Hayat Su içtikten sonra, bir farkındalık hissedip dışarıda top oynuyor.

Hayal gibi…
Çocukların yanı sıra, bir kadının sevdiği işi yapmasını, başka bir kadının hobilerine zaman ayırmasını, genç bir adamın evde miskin miskin oturması yerine dışarıda koşmasını içeren reklam filmleri de var.
Yani çoğunun isteyip de ulaşamadığı, hayal gibi bir reklam dizisi hazırlamış, Hayat Su. Keşke, tüm bunlar, gerçekten bir Su’ya bağlı olsa…

Orhan Baba’nın Rexona macerası…
Geçtiğimiz günlerde, gündemde epeyce yer tutan bir reklam izlemiştik, Orhan Gencebay’ın #BurunlarınSelameti için rol aldığı Rexona reklamı.
Kampanyaya; reklamın “ter kokusu” sorununa çok önemli bir parmak bastığı ama Orhan Gencebay ile böyle bir konseptte reklam hazırlanmasının pek sempatik olmadığı gibi yorumlar yapılmıştı.
Konuyu Ayşe Arman Hürriyet Kelebek’teki köşesine taşıdı ve Orhan Gencebay ile yaptığı röportajı yayınlandı.

Ter sorunu araştırma konusu olmuş…
Röportajda yazılana göre; özellikle yaz aylarında ve toplu taşımalarda büyük sorun haline gelen “ter kokusu” ile ilgili bir araştırma yapılmış ve şu soru sorulmuş: “Kim size, ter kokmanın iyi bir şey olmadığını dostane bir biçimde söylese ve bir formül önerse onu dinlersiniz” ve cevaplardaki ilk sırada Orhan Gencebay çıkmış. Yahu bu nasıl araştırma? “Sana kim temizliğine dikkat et derse, temiz olursun?” gibi bir soru bu. Yani birinin söylemesine gerek mi var, insan önce kendisi için temiz olur. Bu soruya cevap verip sonra da reklamı izlemiş ve temiz mi olmuşlar?

Bu arada Orhan Gencebay’lı ve bol sosyal mesaj içerikli Rexona reklamının ikinci versiyonu da spor salonunda çekilmiş. Bakalım bu filmde neler izleyeceğiz?
Umarım, bu araştırmada Orhan Gencebay’ı dinleyeceğini belirten kişiler, artık “ter kokmaz”…


https://twitter.com/Neslihan_Kbgl

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Bozukluk gören gözde…
Tüm Yazarlar