Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
25.05.2016 / 12:33

Neslihan KABAOĞLU

Gelecek hazır sen hazır mısın?

Ben kendimi bildim bileli “eskiden böyle miydi, çok değişti her şey çoook” söylemini duyarım. Gerçekten de çok şey değişiyor. Yediğimiz yemekten, giydiğimiz kıyafetlere, kullandığımız kelimelere, eşyalara kadar çok şey değişiyor.

Ama en hızlı değişen teknoloji!

Teknolojiye ayak uydurmak için, artık eskisi gibi yavaş olmamak gerekiyor. Çünkü değişen dünya, aslında teknolojiyle daha fazla şekilleniyor.

Eskiden “dur bakayım, anlarım ben onu” derdik, şimdi onu diyene kadar, teknolojinin yenisi geliyor.

Mercedes’in teknoloji vurgusu…

Şirketler, kullandığımız araçlar ve hatta toplumlar ki daha ulaşamadığımız neler neler, teknolojiyle kendini yenilerken, Mercedes’in yeni reklamını çok anlamlı buldum.

Adeta bir yol gösterici gibi hazırlanmış reklamda vurgu çok net: Dünya hazır veya değil, gelecek burada!

Mercedes’in, yeni nesil için hazır olduğunu ve çalışmalarını anlattığı iki reklamını izledim bu ay.

Sürücüsüz araç ön planda…

Mercedes, birçoğumuzun ilgisini uyandıran, sürücüsüz otomobilleri ön plana çıkarmış reklamlarında. Birinde, şu soruyla başlıyor reklam: Dünya gerçekten kendi kendini sürebilen bir otomobile hazır mı?

Ne kadar doğru bir soru? Bilim ve teknoloji bu kadar ilerlerken, yoğun bir “kolaylık” tufanı her alanda karşımıza çıkarken, dünya gerçekten hazır mı, bu yeni hayata?

Kendi kendine düşünen ve koruyan bir otomobil hazırlanıyor, hey dünya duyuyor musun? Mercedes, altını çize çize anlatıyor, reklamında bu ayrıntıları. Ve ekliyor Mercedes-E serisiyle, kendi kendine fren yapabilen, direksiyon düzeltebilen ve otomobili park edebilen bir teknolojiyle karşı karşıyasınız. “Hepsini yapamıyorum ama yapmaya başladım” diyor, aslında. Hiç fena bir mesaj değil…

Gelecek ve bir bebek…

Mercedes, yeni teknolojilerini anlattığı diğer bir reklamında da sevimli bir bebeğe yer veriyor. Geleceğin vurgulandığı bir reklamda, bir bebeğin görüntüleri, aslında bize her şeyi anlatıyor, “yeni nesile hazırım”.

Reklamda, otomobilde baba ve oğul bulunuyor. Baba tabletine bakarken, bebek kendi koltuğunda dışarıyı izliyor. Otomobil kendi kendine gidiyor ve bebek o kadar mutlu ki etrafını büyük bir enerjiyle izliyor. Sonunda ise baba uyuyor, ancak bebek tüm enerjisiyle dışarı bakmaya devam ediyor. Reklam filminin her saniyesinde, amacına uygun bir anlam var.

Mercedes’in; otonom sürüşün, otomobilin yarını olduğunu vurgulayan bu reklamı da tam yerinde olmuş.

Bu bağlamda düşünmek lazım; teknolojinin bu kadar hızlı gelişmesi bize ne katar, biz buna yetişemezsek ne kaybettirir. Ve yetişmek adına, teknolojinin kendi payımıza düşen kısmından faydalanmak için, ne yapmalıyız?
Tabi bu noktada, ilk olmak da önemli, Mercedes, kendi alanındaki yeni teknolojileri tüketicisine hatırlatarak ve kullandırarak, yeni dünyaya ne kadar hazır olduğunu, çok iyi göstermiş.

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Bozukluk gören gözde…
Tüm Yazarlar