Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
17.09.2015 / 14:11

Neslihan KABAOĞLU

Neresinden baksan reklam çıkıyor…

Kerem Bürsin ve Serenay Sarıkaya’yı reklam yüzü yapan Mavi Jeans, markasının tanıtımı konusunda çok önemli bir başarı sağladı.

Kerem Bürsin ve Serenay Sarıkaya’nın ilişkileriyle ilgili haberlere geçmeden önce, daha eskiye dayanan bir hatırlatma yapalım. Kerem Bürsin, Mavi Jeans ile ilk anlaştığında, “Kıvanç Tatlıtuğ’un işini kaptı-Aralarında gerginlik oluştu” gibi haberler çıkmıştı. İki isim de popüler olunca, konu medyanın ve hayranlarının ilgisini çekmiş, markanın tanıtımı, daha reklamları yayınlanmadan önce başlamıştı. Kerem Bürsin, Kıvanç Tatlıtuğ ve hatta ajansları, durumu yalanlamış, iki ünlünün arasında bir gerginlik olmadığını açıklamıştı.

Sonra, Mavi Jeans reklamlarında, Serenay Sarıkaya ve Kerem Bürsin’in birlikte rol alacağıyla ilgili haberler yayınlandı. Önemli bir adımdı, dönemin en popüler isimleri, hayran kitlesi geniş, başarılı bir sonuç alınacağı garanti olmuştu.

İlk basın toplantısında, ikili birbirini övmüş, birbirini başarılı bulduğunu belirtmişti. Sonrasında ise “Reklam çekimlerinde aralarında gerginlik gözlemlendi” şeklinde haberler çıkmış, fotoğraflarla da gözümüze sokulmuştu.

Evet daha bitmedi, reklam filminin detaylarına girmeden, Mavi jeans reklamları ne kadar çok habere konu olmuş, değil mi?

Tabi bir projenin içinde, iki popüler ünlü olunca, biri güzel bir hanım biri de yakışıklı bir bey olunca, aşk dedikoduları çıkmaması imkansızdı. Uzun süre aşklarını yalanladılar, ilişkimiz yok, dediler.

Aaa bir de ne görelim, çiftin havaalanında habersizce çekilmiş fotoları magazin basınının manşetlerinde. Şu günlerde de ünlü çiftin “yakalanmış” görüntüleri yer alıyor medyada. Yani, ünlü çift arasında “aşk” başlamış.

Bu arada, ikilinin çeşitli teklifler aldığı da söylendi. Örneğin; “el ele markamızın davetine katılın 200 bin TL verelim” gibi bir teklife hayır dediklerini duyduk. Bir filmde kişi başı 800 bin TL karşılığında, rol alacakları, sonrasında bu projenin iptal edildiği de yazıldı.

Reklamın iyisi kötüsü olmazın çok dışında artık bu durum. Çok popüler birini marka yüzü yapıp, etinden sütünden faydalanmaya benziyor.

Her ne kadar, reklam aşkı olduğunu yalanlasalar da ben bu ilişkinin doğruluğuna inanmıyorum. Medcezir’de oynarken de dizinin popülerliği düşmesin diye Serenay Sarıkaya’nın ismi sürekli Çağatay Ulusoy ile yazılıyordu. Nedense dizi bitti aşk dedikoduları da bitti. Güzel kız olunca, markalar hemen yanına birini yakıştırarak, daha fazla konuşulmak isteniyor sanırım.

Profesyonel olarak bakıldığında, bu durum çok itici değil mi? Sürekli tüketiciyi kandırma çabası. Mavi Jeans, zaten alanında oldukça başarılı, ne gerek var böyle alengirli işlere?

Aşk varsa vardır, yoksa yoktur. Reklam filmi çekilir, tüketiciyle buluşturulur, biter. Daha bu kuyuyu kazıp kazıp define aramaya gerek var mı?

Son olarak; ilişkilerinin reklam olduğunu düşünsem de ikiliyi birbirine yakıştırdığımı söylemeden geçmeyeyim…

 

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Bozukluk gören gözde…
Tüm Yazarlar