Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
03.02.2017 / 12:52

Neslihan KABAOĞLU

Demet Akalın Çetmen ile bağdaştırılamadı…

Demet Akalın gibi popüler birinin, marka yüzü olması, markaya çok fayda sağlayacak bir çalışma. Tabi bu markanın Çetmen Mobilya olması şaşırtıcı, Akalın gibi daha popüler bir marka olsa, daha iyi olabilirdi.
Demet Akalın gibi popüler birinin, marka yüzü olması, markaya çok fayda sağlayacak bir çalışma. Tabi bu markanın Çetmen Mobilya olması şaşırtıcı, Akalın gibi daha popüler bir marka olsa, daha iyi olabilirdi.

Reklam kampanyasının Çetmen Mobilya’ya katkısı olduğu kesin, ancak Demet Akalın’ın marka değerini nasıl etkilediği tartışılır.

İzleyenlerin fikri ne?

Demet Akalın’ın “Koltuk” şarkısını markaya uyarlayarak, yine Demet Akalın ile hazırlanan Çetmen Mobilya reklam filmi, geçtiğimiz hafta yayına girdi. Yeni reklam kampanyası, sosyal medyada 658 kez paylaşıldı.

MTM Medya Takip Merkezinin Digilup sisteminden aldığım analiz sonuçlarına göre; sosyal medya paylaşımlarının %88,4’ü nötr, %7,8’i negatif ve %3,8’i pozitif.

Reklamı eleştirenlerin en çok dikkat çektiği konu; Demet Akalın gibi marka olmuş birinin, Çetmen mobilya markasıyla bağdaştırılamaması. Bu bağlamda reklam amatör bulunmuş, inandırıcı olmadığı düşünülmüş.

Çetmen Mobilya amacına ulaşmış…

Demet Akalın ile başlatılan reklam kampanyası, MTM Medya Takip Merkezi’nin verilerine göre, Yazılı Basın’da 26 kez haber oldu.

Marka, Sosyal Medyadaki paylaşımlarıyla da 7 milyon 400 kişiye erişim sağladı. Sadece Demet Akalın’ın kendi hesabından yaptığı, markayla ilgili paylaşımlar bile ciddi bir kitleye ulaşılmasına sebep oldu.

Bu sonuçlar, markanın reklam kampanyasıyla, amacına ulaştığını gösteriyor. Hazır Demet Akalın ile bir yola çıkmışken, konuyla ilgili daha fazla tanıtım çalışması yapmasının, markaya daha çok katkı sağlayabileceğini düşünüyorum.

Demet Akalın’ın kazancı ne kadar?

Demet Akalın’ın bu reklam filminden 650 TL aldığına dönük iddialar var. Ancak ne marka ne de Akalın bu bilgiyi doğrulamadı. Sadece bir reklam filmi için mi yoksa tüm kampanyanın tanıtımı için mi anlaştılar, onu da bilmiyoruz.

Açıkçası, Çetmen Mobilya’nın Demet Akalın’ı bu kampanya için nasıl ikna ettiği merak konusu.

 

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Bozukluk gören gözde…
Tüm Yazarlar