Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
23.12.2016 / 11:24

Neslihan KABAOĞLU

Cardfinans’tan çok yönlü bir reklam…

Özel günleri fırsata çeviren ve tüketime yönlendiren markaların, Yeni Yıl reklamları da yayınlanmaya devam ediyor. Bu hafta, hem eleştiriye açık bir senaryoya hem de teknik olarak başarılı bir konsepte sahip bir reklamdan bahsedeceğim.

Aman dünyanın durumu ortadayken, kim ne yapsın yeni yıl kutlamasını, yeni yıl alışverişini diyebilirsiniz. Ancak, bir taraftan, hayat devam ediyor, markalar da ne yapacağını şaşırdı. Tüketicisinin ilgisini nasıl çekeceğini ve ayakta tutacağını bilemez oldu.

Cardfinans öne çıkıyor…

Yeni yıla özel hazırlanan reklam kampanyalarından dikkatimi çeken reklam filmi Cardfinans’tan geldi. Ekrana bir bakınca, gözümü alamadım, merakla izledim. Şarkı güzel, konsept güzel, oyunculuk güzel, bir müzikal izler gibi zevkle izledim.

Sezen Aksu ve Özdemir Erdoğan’ın yıllar önce birlikte seslendirdiği, Küçük Bir Aşk Masalı şarkısını, reklama uyarlamışlar. Şarkı zaten muhteşem, uyarlama da başarılı olmuş. Hatta uyarlanan şarkıyı yorumlayanların kim olduğu merak ediliyor, yorumlarıyla reklamı tamamlamışlar adeta.

Gizem Erdem başarısı…

Açıkçası reklamın içeriğinden çok konsepti dikkatimi çekti. Reklamda yer alan oyuncunun bir tarafı kadın, bir tarafı erkek. Oyuncunun başarısı da burada öne çıkıyor, O başarıyla canlandırmasaydı, reklam da bu kadar başarılı olmayacaktı. Ünlü oyuncu Gizem Erdem, rolünün hakkını vermiş.

Cardfinans’ın “Küçük Bir Aşk Masalı” reklamını izlemenizi öneririm:

Kadınların alışveriş tutkusu…

Kadın hep ister, erkek onun harcamalarına yetişemez, öyle mi? Evet öyle… Farklı durumlar da yaşanır, ancak genel olarak, biz kadınlar alışverişi severiz. Reklama yapılan bazı eleştirileri inceledim, cinsiyetçilik yapıldığı da bu eleştiriler arasında. Bence burada cinsiyetçi bir yaklaşım yok. Üstelik, durum eğlenceye yönelik işlenmiş.

Dünyada örnekleri var…

Reklamın taklit olduğunu söyleyemem. Buna esinlenme diyelim en iyisi, çünkü ortada bir emek var. Aynı konseptle hazırlanmış bir klibi buradan izleyebilirsiniz:

Bir başka örnek de şöyle:

Ne dersiniz, bizim oyuncumuz Gizem Erdem de gayet başarılı bir iş çıkarmış değil mi?

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Bozukluk gören gözde…
Tüm Yazarlar