Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
23.01.2015 / 10:54

Neslihan KABAOĞLU

Bu Tarz Benim’den fırlayan bir reklam...

Show Tv’de başladıktan sonra çok beğenilen ve popüler program avcısı Acun Ilıcalı’nın yeni kanalına transfer ettiği Bu Tarz Benim yarışması, reyting listelerinin üst sıralarındaki yerini koruyor.

Jüri üyeleriyle, yarışmacılarıyla, hatta taklitleriyle çokça konuşulan programdan yeni bir karakter çıktı: Nurella!

Farklı tarzıyla ve tavırlarıyla tanınan Nur Yerlitaş, Bu Tarz Benim yarışmasıyla ününe ün kattı. Sosyal medyada en çok konuşulan isimlerden biri oldu, onun fotoğrafını içeren çeşitli caps’ler hazırlandı.

Tabi ki bu durum, reklamcıların gözünden kaçmadı. Önce, hangi reklamda, kaç liraya rol alacak diye merak uyandırıldı, sonra Yedigün reklam kampanyasının yüzü olduğu açıklandı.

Geçen hafta, reklam kampanyasının ilk reklamından önce, kamera arkası görüntülerinin Youtube’da yayınlandığını paylaşmıştım.

Reklam yayında...

İlk kez 20 Ocak Salı akşamı yayına giren Yedigün’ün Nurella’lı reklamında, Bu Tarz Benim’deki Nur Yerlitaş’ı izledik. İhtişamlı bir koltukta, ihtişamlı kıyafet ve makyajıyla oturan Nur Yerlitaş –bu haliyle Bülent Ersoy’a benzettim- Yedigün’ün farklı meyvelerle hazırlanan ürünlerini deniyor.

Aaa o da ne, Nur Yerlitaş’ın sosyal medyada paylaşılan, çeşitli konseptteki fotoğraflarına reklamda da yer verilmiş. Ve hakikaten çok sevimli olmuş.

Açıkçası bunu beklemiyordum, Bu Tarz Benim’e bu kadar yakın bir reklam değil de Seda Sayanlı Pepsi reklamı gibi bir reklam filmi bekliyordum.

Beğenmeyenler olabilir, Nur Yerlitaş’ı sevmeyenler olabilir. Ama tam programın zirve yaptığı, kanal değiştirmesiyle de çok konuşulan bir zamanda, böyle bir reklam hazırlamak iyi bir fikir.

Ben beğendim, Yedigün’ün interaktif kampanyasını sunduğu internet sitesindeki caps’leri de görmenizi öneririm. Hatta Nur Yerlitaş’ın Türkan Şoray kılığına büründürüldüğü fotoyu da gerçekten Türkan Şoray’a benzettim.

n.kabaoglu@medyaloji.net

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Bozukluk gören gözde…
Tüm Yazarlar