Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
23.03.2017 / 13:24

Neslihan KABAOĞLU

Bir kopya reklam daha…

Tatil mevsimi yaklaşıyor, bu sıcak döneme gönderme yapan reklamlar da yavaş yavaş başladı. Tur şirketlerinden dondurmaya, yazı hatırlatan bir çok reklamla karşılaşabiliyoruz, şu sıralar.

Serdar Ortaç reklamda…

Jolly Tur, bu yılki reklam kampanyası için Serdar Ortaç ile anlaştı. Serdar Ortaç, markanın sadece reklamlarında yer almıyor, markayla farklı bir anlaşma da yapmış. Yaza damga vuran şarkılarıyla ünlü sanatçı, bu yıl da Jolly Tur’a özel “Tatilin en güzeli” adında şarkı hazırlamış. Jolly Tur ile tatile çıkanların sık sık bu şarkıyla karşılaşacağını düşünüyorum. Şarkıyla müşterilerini bıktırmamalarını dilerim.

Özgün senaryo yok…

Jolly Tur, Serdar Ortaç ile hazırladığı yeni reklam filminde, rakibi Ets Tur’dan esinlenmiş. Ets Tur’un, birkaç yıl önce, Burcu Esmersoy’un rol aldığı reklamı da aynı konseptle hazırlanmıştı. Bir ünlü, güzel bir atmosfer, ideal bir tatil ama en güzeli “erken rezervasyonla uygun fiyatlar”. Reklamı izlerken önce, reklamdaki karakterin, ünlü olduğu için böyle özel bir atmosfer yaşadığını sanıyoruz. Ama reklamın sonunda bu enerjisi ve mutluluğunun erken rezervasyon dolayısıyla sağladığı indirimden geldiğini görüyoruz.

Serdar Ortaç ile reklam kampanyası gayet mantıklı. Hatta bence reklamlara eşini de dahil etselerdi, çok daha iyi bir görüntü ortaya çıkabilirdi. Üstüne bir de özgün bir senaryo olmaması, pek başarılı bir sonuç çıkarmadı, bana göre.

Medya yansıması ne kadar…

Geçen yıl Sinan Çalışkanoğlu ile çalışan markanın, bu yıl farklı bir çıkışla Serdar Ortaç ile çalışmaya başlaması, bu işe daha fazla yatırım yaptığının bir göstergesi. Peki bu adım, medyada ne kadar yer bulmuş?

MTM Medya Takip Merkezi’nin verilerine göre; Serdar Ortaç’ın Jolly Tur ile yaptığı bu anlaşma Yazılı Basın’da 10’a yakın habere konu olurken, henüz televizyona yansıyan bir sonucu olmamış.

DigiLUP sisteminden aldığım dijital medya sonuçlarına göre ise Jolly Tur’un, bu konuyla ilgili, 300’ü aşan verisi bulunmakta. Sosyal Medya aracılığıyla yapılan paylaşımlarda da Serdar Ortaç’ın “O bile erken rezervasyon fırsatıyla tatile gidiyorsa, biz ne yapalım” ifadeleri dikkat çekmekte. Hatta bu reklamla “Kıbrıs’a” gönderme yapılan paylaşımlar bile olmuş.

Algida gelmiş, hoşgelmiş…

Baharın gelişini müjdeleyen şu günlerde, erken bir yaz reklamıyla karşılaştık. Algida, yazbaşlasın hashtagiyle ilk yaz reklamını yayınlamaya başladı. Geçen yıl yayınlanan filminde bazı ufak değişiklikler yaparak, yeniden yayınlanan reklam, bir yaz enerjisi yaratma konusunda başarılı.

Ayrıca Algida, Dünya Mutluluk Gününe özel bir çalışma yaptı ve o gün sevimli arabasıyla dondurma dağıttı.

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Bozukluk gören gözde…
Tüm Yazarlar