Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
13.07.2015 / 09:04

Neslihan KABAOĞLU

Arçelik’in “Aşk” dolu reklamı…

Bugüne kadar, hiçbir projede yan yana göremediğimiz, son günlerin popüler çifti, Beren Saat ve Kenan Doğulu, sonunda bir reklam kampanyasıyla karşımızda.

Arçelik’in, 60. yıl reklamında bir araya gelen ünlü çift, yeni reklamda, kendi meslekleri ve evlilik hayatlarıyla ön planda.

Beren Saat’in film setinden ve Kenan Doğulu’nun konser sahnesinden görüntülerin yer aldığı filmde, “ne yaparsan yap aşk ile yap” sloganı kullanılıyor. Kenan Doğulu’nun bu yıl çıkan “aşk ile yap” şarkısı, Rahman Altın’ın ufak değişiklikleriyle reklama uyarlanmış. Şarkı, Arçelik’in ürün geliştirmesine, müşteri memnuniyetine verdiği öneme ve marka değerine yakışmış bence.

Göze batan detaylar da var tabi…

Arçelik, çiftin ilk kez bir projede görülmesini sağlayarak, başarılı bir işe imza atmış görünüyor. 60. yıla böyle bir çıkış, iyi düşünülmüş, açıkçası.

Reklamı izleyen kişiye keyif verebileceğini düşündüğüm bu reklamda, dikkatimi çeken bazı detaylar da yok değil.

Beren Saat, ödül almak için sahneye çıkarken, neden bacaklarını açıyor, Arçelik Epilasyon aletini hatırlatmak için mi?

Reklamda, çiftin birbirlerine olan aşkı çok ön plana çıkarılmış, sanki biraz bayar gibi. İşini aşkla yapan insanlar birbirini bulmuş, evlenmiş gibi bir detayın Arçelik’in bu reklamına ne katkısı olabilir?

Burada da makyajsız…

Beren Saat’in, günlük hayatında makyaj yapmaktan kaçındığını biliyoruz, doğal olmayı sevdiğini belirtiyor kendisi. Bu reklamda da çalışırken yoğun makyajlı olmasına rağmen, evinde makyajsız olması, kendi tercihi mi oldu acaba? Bence hiç fena olmamış, oldukça doğal görünüyor.

İşte bazı teknik detaylar…

Arçelik’in 8 Temmuz’da ilk kez yayınlanan, 60. yıl reklamını İngiliz yönetmen Adrian Moat yönetmiş. Çekimleri beş gün süren ve üç ayrı mekanda gerçekleştirilen reklam filminin ajansı Y&R İstanbul, yapımcısı ise Film Bahçesi. Bu iddialı reklam filminin, sosyal medyadaki etiketi ise #AşkileYap.

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Medya takibine ilgi ne zaman ve nasıl başladı?
Tüm Yazarlar