Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
14.07.2017 / 10:36

Neslihan KABAOĞLU

15 Temmuz reklamlara da konu oldu…

Önümüzdeki günlerde bir yılı dolacak olan, 15 Temmuz Darbe Girişimiyle ilgili etkinlikler ve o güne özel hazırlıklar devam ediyor.
 

Bazı markalar, şehit ve gazilere şükranlarını sunan veya milli beraberliğe değinerek, bu günü unutmadıklarını belirten, reklamlar hazırladılar.

İşte o reklamlardan bazıları…

Türk Telekom, 15 Temmuz’a özel yapılan resim yarışmasına değindi. Reklamda, 15 Temmuz Demokrasi zaferi ve iletişim yarışması resim dalı birincisi, 17 yaşındaki Mert Şahin’in resmi ekrana geliyor. Diğer reklamlar gibi, Haluk Bilginer’in seslendirmesiyle derinlik kazanan reklam #birliktecokguzeliz hashtagiyle son buluyor.

Boydak Holding, 15 Temmuz’u kınayan ve birlik beraberliğin, milli iradenin altını çizen iki reklam filmiyle ekranda. Sadece ekrandan akan yazının okunmasına yer verilen reklamların birinde Türk bayrağı olması, birinde ise siyah zemin üzerinden yazının akması dikkat çekici.

Bir reklam da belediyeden…

Darıca Belediyesi’nin bugüne özel reklamında, belediye başkanı Şükrü Karabacak da dahil, çeşitli kesimlerden insanlar, hep bir ağızdan “nöbetteyiz” söyleminde bulunuyor.

İki markadan aynı film…
Eminevim markası; 15 Temmuz’da yaşananlardan bası kesitler ekrana getirerek, “şehit olan tüm vatan evlatlarına ve gazilerimize saygıyla” söylemiyle 34 saniyelik reklamı bitiriyor.
Aynı reklam filmi Iga İstanbul Grand Airport için de hazırlanarak, yayına alınmış. İki reklam filmi arasındaki tek fark, sonlarında marka isimlerinin değişmesi.

Kadoil, #kazancimizipaylasiyoruz hashtagiyle yayınlanan reklamda, 15 Temmuzda kazancını şehit yakınlarıyla paylaşacağını duyuruyor.

Bunların yanı sıra, 10 Temmuz itibariyle, A Haber’de Türkiye’nin Yolu başlığı altında, spotlar yayınlanmakta. Bu spotta, Türkiye’deki iş hayatının önde gelen isimleri, milli beraberlik üzerine konuşmalar yapıyor. Bu iş adamları arasında; Kaan Terzioğlu, Mehmet Torun, Özen Kuzu, Hüseyin Aydın, Altan Elmas, İnanç Kabadayı var ve hepsi darbe süreciyle birlikte yaşananları aktararak ekonomik duruma değiniyor.

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Bozukluk gören gözde…
Tüm Yazarlar