Yubo, 47,5 milyon dolar yatırım aldı!

Medyaloji.net » sosyal medya » Yubo, 47,5 milyon dolar yatırım aldı!
Yubo, 47,5 milyon dolar yatırım aldı!

40 milyona yakın kullanıcısı bulunan Fransa merkezli sosyal medya uygulaması Yubo, C Serisi yatırım turunda 47,5 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu.

25 yaşın altındaki gençleri odağına alan ve şu anda 40 milyona yakın kullanıcısı bulunan Fransa merkezli sosyal medya uygulaması Yubo, C Serisi yatırım turunda 47,5 milyon dolar yatırım aldı. Tura Idinvest Partners, Iris Capital, Alven, Sweet Capital ve Gaia Capital Partners katıldı. Insight Partners'tan Jerry Murdock ise bu turda şirkete yatırım yapmıyor ama şirketin yönetim kuruluna katılıyor.

Sosyal ağların mevcut trendini tersine çevirmek isteyen bir sosyal medya uygulaması diyebileceğimiz Yubo'da diğer kullanıcıları takip etmeniz ya da onların içeriğini beğenmeniz mümkün olmuyor. Şirket, diğer insanlarla tanışmanıza, oyun oynamanıza, takılmanıza ve yeni arkadaşlıklar kurmanıza yardımcı olmak istiyor.

Kullanıcılar uygulamayı açtığında, katılabilecekleri odaların bir listesini alıyor. Kişiler telefonlarından canlı yayın yapabiliyor ve diğer kullanıcılarla sohbet edebiliyor. Kullanıcılar aradıklarına bağlı olarak her türlü konseptteki odalara katılım sağlayabiliyor. Yubo'da Twitch'te olduğu gibi devasa odalar yaratma amacı bulunmuyor, daha ziyade herkesin birbiriyle sohbet edebildiği ortam sunuluyor.

Uygulamada Twitter'da ya da Instagram'daki gibi takip özelliği olmasa bile arkadaş ekleme özelliği bulunuyor. Kişileri arkadaş olarak ekleyebiliyor ve uygulamada onlarla sohbet edebiliyorsunuz. Odalara ek olarak, tıpkı Tinder'da olduğu gibi profil sayfalarında sola ve sağa kaydırarak yeni arkadaşlar bulmak da mümkün oluyor.

Yubo'da, uygulama içi satın alımlar yapabiliyor ve aboneliklerle ek özellikler ekleyebiliyorsunuz. Örneğin; canlı yayınınızı hızlandırabiliyor, kaydırma sayfasında profilinizi tanıtabiliyor veya online bölümün en üstünde profilinizi öne çıkarabiliyorsunuz. Böylelikle odanıza daha fazla insan çekebiliyorsunuz.

Aralık ayında 25 milyon kayıtlı kullanıcısı bulunan Yubo, bugün 40 milyondan fazla kullanıcıya sahip olduğunu altını çiziyor. Bu kullanıcıların büyük bir çoğunluğu ise ABD, İngiltere, Kanada, Avustralya ve Fransa'da bulunuyor. Canlı odalarda harcanan saat sayısının ise yıldan yıla yüzde 400 arttığı belirtiliyor.

Şu anda Paris, Londra ve Jacksonville'de 30 çalışanı bulunan Yubo, aldığı yeni yatırımla ekibini genişletecek. Şirket, ayrıca New York'ta da bir ofis açacak.

 

YORUMLAR