Twitter'da podcast dönemi başladı

Medyaloji.net » twıtter » Twitter'da podcast dönemi başladı
Twitter'da podcast dönemi başladı

Twitter, yeniden tasarlanan Spaces'a podcast'leri entegre ediyor.

Sosyal medya devi Twitter, dün yaptığı açıklamayla uygulamada podcast entegrasyonunun başladığını duyurdu. Podcast’ler yeniden tasarlanan Spaces sekmesinde yer bulacak ve şimdilik İngilizce konuşan bazı ülkelerdeki iOS ve Android kullanıcılarına açık olacak.

Yenilenen Spaces’taki İstasyonlar bölümünde haber, müzik ve spor gibi başlıklar altında podcast’ler bulunacak. Podcast önerileri takip edilen konu ve kullanıcılara göre şekillenecek. Kişiselleştirilmiş kısımda Spaces canlı yayınları ve kayıtları da yer alacak. Twitter aynı zamanda dünyadaki popüler podcast’leri de kullanıcılarla buluşturacak.

Yenilenen Spaces sekmesinde üç ana bölüm bulunacak. En üstte farklı konu başlıklarına göre şekillenen İstasyonlar, altında Spaces önerileri ve en altta da gelecek Spaces programları gösterilecek.

Twitter podcast entegrasyonu üzerine birkaç aydır çalışmalar yürütüyordu. Sosyal medya devini araştırmaları, ABD’de Twitter kullanıcılarının yüzde 45’inin aylık düzenli podcast dinleyicisi olduğunu ortaya koyuyordu.

YORUMLAR