TikTok'un da sahibi olan ByteDance'in geliri 7 milyar dolar

Medyaloji.net » sosyal medya » TikTok'un da sahibi olan ByteDance'in geliri 7 milyar dolar
TikTok'un da sahibi olan ByteDance'in geliri 7 milyar dolar

Kısa video paylaşım uygulamasının yılın ilk yarısına ait gelirleri ortaya çıktı.

Kısa video paylaşım uygulaması TikTok’un da sahibi olan ByteDance’in bu yılın ilk yarısındaki gelirinin 7 milyar dolar olduğu iddia edildi. Reuters’da yayımlanan habere göre, adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, Çinli start-up yılın ilk yılın çeyreğinde zarar ederken, ikinci çeyrekte kâr etmeyi başardı.

Gelir güncellemesi yaptı, yeni beklenti: En az 14 milyar dolar

Diğer bir kaynak ise ByteDance’i 2019 yılının tamamı için gelir tahminini güncellediğini ve 14 milyar dolar ile 16,8 milyar dolar arasında bir gelir beklendiğini aktardı. Öte yandan, ByteDance’in 2018 gelirinin 7,2 milyar dolar olduğunu da not edelim. ByteDance iddialara karşılık açıklama yapmaktan kaçındı.

Günlük 700 milyon kullanıcı

Yedi yaşındaki ByteDance’in farklı kaynaklardan gelen bilgilere göre, geçen yılki değeri 78 milyar dolar seviyesindeydi. ByteDance’in TikTok dışında haber derleme uygulaması Jinri Toutiao (Bugünün Manşetleri) isimli bir uygulaması var. Şirket ayrıca TikTok’un Çince versiyonu olan Douyin’in de sahibi. Gelirlerinin önemli bir kısmını Çin’de kazanan ByteDance, Douyin’den reklam geliri elde ediyor. ByteDance, Temmuz’da yaptığı açıklamada uygulamalarını aylık 1,5 milyar, günlük 700 milyon kişinin kullandığını paylaşmıştı.

YORUMLAR