TikTok'tan içerik üreticilerine yönelik yeni program

Medyaloji.net » sosyal medya » TikTok'tan içerik üreticilerine yönelik yeni program
TikTok'tan içerik üreticilerine yönelik yeni program

Beta aşamasındaki Creativity Program ile içerik üreticilerinin daha yüksek gelir elde etmesi hedefleniyor.

TikTok, içerik üreticilerinin daha yüksek gelir elde edebilmelerine yönelik Creativity Program (Yaratıcılık Programı) adlı yeni fonunun beta versiyonunu devreye aldığını duyurdu. TikTok’tan yapılan açıklamada, yeni programın, içerik üreticilerine daha yüksek gelir sağlamak ve daha fazla fırsatın kapılarını aralamak için hayata geçirildiği ifade edildi.

Beta sürümü başlatılan Yaratıcılık Programı ilk aşamada davetiye usulüyle ilerleyecek ve gelecek günlerde şartlara uygun tüm içerik üreticilerince kullanılabilir olacak. Program için ayrılan bütçe konusunda ve programa uygun olmak için gerekli takipçi sayısı ya da görüntülenme miktarına dair herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Programa uygunluk hakkında paylaşılan sınırlı bilgi ise 18 yaş üzeri olmak ve hesabın iyi durumda olması.

TikTok’tan paylaşılan bilgilere göre Yaratıcılık Programı, 2020 yılında üç yıl boyunca 1 milyar dolarlık taahhütle hayata geçirilen Creator Fund da dahil olmak üzere platformdaki kazanç olanakları hakkında içerik üreticilerinden alınan geribildirimler doğrultusunda oluşturuldu. Creator Fund modeli, kazançların düşük olmasına dair şikâyetlerle karşılaşmış, bazı içerik üreticileri milyonlarca kez izlenen içeriklerden birkaç dolar kazanabildiklerini söylemişti. TechCrunch’a konuşan bir şirket sözcüsü ise yeni program kapsamında nitelikli video görüntülemeleri için daha yüksek seviyede bir ortalama brüt gelir sunmak üzere formülün yeniden düzenlendiği bilgisini paylaştı.

Şirketten paylaşılan açıklamada yeni programa katılabilmek için gereken takipçi sayısı belirtilmese de The Information’da bir hafta kadar önce paylaşılan bir habere göre en az 100 bin takipçiye sahip olma şartı aranacak. Creator Fund’da ise minimum 10 bin takipçi aranmaktaydı.

Yeni programda gelir elde etmek isteyen içerik üreticilerinin 1 dakikadan uzun, yüksek kaliteli ve orijinal videolar hazırlamaları gerekecek. Yine Creator Fund’da minimum 1 dakika şartı gözetilmiyordu.

YORUMLAR
En çok okunan haberler