TikTok Creator Marketplace Türkiye'de

Medyaloji.net » sosyal medya » TikTok Creator Marketplace Türkiye'de
TikTok Creator Marketplace Türkiye'de

Platform, marka ve ajansları içerik üreticilerle buluşturmayı amaçlıyor.

TikTok, markalar ve içerik üreticilerinin etkileşim kurabileceği TikTok Creator Marketplace’i Türkiye’de hayata geçirdi. Marka ve ajansları TikTok içerik üreticileriyle buluşturmayı amaçlayan Creator Marketplace, iki taraf arasında özgün etkileşim kurulmasına olanak sağlayacak.

Bağımsız araştırma şirketi Nielsen’ın Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Türkiye’de gerçekleştirdiği otantisite çalışmasına göre katılımcılar TikTok’u özgün ve gerçekçi bulduklarını ifade ediyor. Araştırma sonuçları aynı zamanda katılımcıların yüzde 75’inin TikTok’u “cesaret” , yüzde 76’sının ise “özgürlük” kavramıyla ilişkilendirdiğini gösteriyor.

Kullanıcı katılımını teşvik eden kampanyalar, TikTok stiliyle oluşturulan, akış sayfasında gösterilen reklamlar ve SparkAds gibi yerel reklamcılık biçimleri platformu markalar için modern bir pazarlama mecrası haline getiriyor. Bu bağlamda TikTok Creator Marketplace, markaların uygun içerik üreticilerini bulmalarını ve derin analizler yapmalarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

TikTok Ortadoğu, Afrika, Türkiye, Pakistan Gelişen Pazarlar ve Küresel İş Çözümleri Başkanı Scott Thwaites konuyla ilgili düşüncelerini, “Topluluğumuzu, markaları ve içerik üreticilerini desteklemek; onlara değer katmak için her zaman yeni yollar keşfediyoruz. Markalar kaliteli ve amacına uygun içerik oluşturmaya ilişkin içgörüler almak amacıyla, içerik üreticilerini yakından gözlemlemeye başladı. Biz burada içerik üreticileri ve markalar arasındaki işbirlikleri için daha yaratıcı fırsatlar görüyoruz . TikTok, gerçeği yansıttığı için içerik üreticileri tarafından sevilen eğlenceli bir platform. Biz de onların sadece kendilerini en yaratıcı şekilde ifade etmek için doğru araçlara sahip olmalarını sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda pozitif bir deneyim yaşamaya devam etmeleri için çalışıyoruz” sözleriyle dile getiriyor.

YORUMLAR