Oyun harcamaları yılın ilk yarısında yüzde 40 arttı

Medyaloji.net » dünya » Oyun harcamaları yılın ilk yarısında yüzde 40 arttı
Oyun harcamaları yılın ilk yarısında yüzde 40 arttı

ABD'de 2018'in ilk yarısında yapılan harcamalar bir önceki yıla göre yüzde 40 daha fazlaydı ve oyunlara toplamda 19,5 milyar Dolar harcandı.

Bu yıl bilgisayar oyunu endüstrisi için fevkalade bir yıl oluyor. Oyunseverler yeni oyunlara milyarlarca Dolar harcıyor. NPD Group tarafından yapılan araştırmaya göre sadece ABD’de 2018’in ilk yarısında yapılan harcamalar bir önceki yıla göre yüzde 40 daha fazlaydı ve oyunlara toplamda 19,5 milyar Dolar harcandı. Mobil oyunlar en fazla artış gösteren sektör oldu.

Oyun yazılımlarına toplamda 16,9 milyar Dolar harcayan oyunseverler, donanım satın almaktan da geri kalmadı. Özellikle Microsoft’un Xbox One konsolu ve Nintendo’nun Super NES Classic Edition konsolları çok fazla rağbet gördü. Konsol gelirleri son 7 yılın zirvesine çıkarken ilk altı aylık dönemde bir önceki yıla göre yüzde 21 artışla 1,6 milyar Dolar harcama yapıldı. Normalde konsol satışlarının genellikle tatil döneminde (ABD’de Kasım-Aralık dönemi) artış yaşadığı düşünüldüğünde ilk altı ayda bu rakamlara ulaşılması oldukça etkileyici.

Bu yıl en fazla para toplayan oyunlar arasında Fortnite, Candy Crush (evet, hâlâ), Ubisoft’un Far Cry 5 oyunu (en çok satan konsol oyunu oldu) ve Sony’nin God of War’ı yer alıyor.

Harcamalar durmayacak

Harcama çılgınlığının yıl sonuna kadar durması beklenmiyor. Rockstar Games’in heyecanla beklenen yeni oyunu Red Dead Redemption 2, 26 Ekim’de satışa sunulacak. Oyunseverlerin bu oyundan beklentisi oldukça yüksek. Öyle ki diğer oyun şirketleri kendi oyunlarının çıkış tarihini Red Dead Redemption 2’yle çakışmaması için yeniden düzenliyor.

NPD Group oyun endüstrisi analisti Mat Piscatella “2018’in geri kalanı için olumlu bir görüşe sahibim. Son çeyrekte çıkacak oyunlar arasında güçlü isimler bulunuyor. Bununla birlikte konsol satışının da artması, pazarın büyüme oranının yıl sonunda çift haneli rakamlarda olmasını bekleyebiliriz.” şeklinde konuştu.

YORUMLAR