Instagram kararını verdi!

Medyaloji.net » sosyal medya » Instagram kararını verdi!
Instagram kararını verdi!

Instagram 16 yaşından küçük kişilerin hesaplarını varsayılan olarak gizli hale getirdi.

Instagram şu sıralar hiç olmadığı kadar popüler. Küçük yaştaki çocukların sosyal medya hesaplarının olması bir tartışma konusuyken, Instagram tarafından bir karar alındı. Bu karara göre artık 16 yaşından küçük olan kişilerin hesapları varsayılan olarak gizli oluyor. Öte yandan reklamverenler de yalnızca yaş, cinsiyet ve konuma göre filtreleme yapıyor.

Çocuk yaştaki kullanıcıları korumak adına getirilen bu yeni kısıtlama aslında bir süredir konuşulan bir konuydu. Instagram 2019 yılından bu yana farklı düzeyde kısıtlamalar getirse de istenilen randımanı alamıyordu. İşte bu konuya son noktayı koymak amacıyla verilen bu karar, küçük yaştaki kullanıcıların zarar görmesini engellemeyi hedefliyor.

Bu durumun ne demek olduğunu ise şu şekilde açıklamak mümkün: 16 yaşından küçük hesaplar bunu uygulamaya kayıt olurken belirttiklerinde, hesapları otomatik olarak gizli oluyor. Daha sonra kullanıcılar zamanla bunu düzenleyip hesaplarını herkese açık hale getirebilecek.

Reklamverenler yalnızca yaş, cinsiyet ve konumlara göre 18 yaş altındaki kişileri filtreleyebilecek. Bu da uygulamanın 18 yaşın altındaki kişilerin verilerini analiz edemeyeceğini ortaya çıkartıyor.

YORUMLAR