Dijital VakıfBank'ın yeni yıldızı: ‘Yapay değil yapan zekâ: ViBi'

Medyaloji.net » medya » Dijital VakıfBank'ın yeni yıldızı: ‘Yapay değil yapan zekâ: ViBi'
Dijital VakıfBank'ın yeni yıldızı: ‘Yapay değil yapan zekâ: ViBi'

VakıfBank, bankacılık işlemlerinde müşterilerine özel hizmet verecek olan yeni sesli asistanı ViBi'yi kullanıma sundu.

VakıfBank, dijital platformunun yeni yıldızı ViBi’yi  tanıttı. VakıfBank’ın dijital dünyadaki sesi ViBi, müşteri alışkanlıklarını analiz ederek kişiye özel asistanlık hizmeti verecek.

ViBi’nin bankacılık sektöründeki en teknolojik asistan olduğu bilgisini veren VakıfBank Dijital Bankacılık, Ödeme Sistemleri ve Kurumsal İletişimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ferkan Merdan, “Müşterisini en iyi anlayan sesli bankacılık asistanı ViBi’dir. Her şeyden önce ViBi, salt bir yapay zekâ değildir, dinleyen, anlayan ve yapan bir zekâdır” dedi.

ViBi’nin özellikleri

ViBi’nin yüzde 100 yerli bir yazılım olarak geliştirildiğine de vurgu yapan Merdan, ViBi’nin kullanıcılar ile interaktif bir şekilde iletişim kurup, bankacılık işlemleri için en doğru yönlendirmeyi de yapabildiğinin altını çizdi. “Konuşma hızınız ve biçiminiz nasıl olursa olsun, söylediklerinizi anlamlandırır ve işlemlerinizi sürdürür” diyen Merdan, “Daha basit bir ifadeyle, ilk kez karşılaştığınız ve aynı dili kullandığınız bir insan, sizi ne kadar anlıyorsa ViBi de sizi o kadar iyi anlar. Telefonun işletim sisteminden bağımsız çalışır. VakıfBank Mobil’in yüklü olması dışında başkaca bir yazılıma ihtiyaç duymaz. Tamamen güvenlidir. Aktif olmadığı anlarda dinleme ya da ses kaydı yapmaz. Verileri kimseyle paylaşmaz” diye konuştu.

YORUMLAR