Ceyda Düvenci ve kızı Melisa'dan Serebral Palsi'li çocuklara destek

Medyaloji.net » sosyal sorumluluk » Ceyda Düvenci ve kızı Melisa'dan Serebral Palsi'li çocuklara destek
Ceyda Düvenci ve kızı Melisa'dan Serebral Palsi'li çocuklara destek

Ünlü oyuncu Ceyda Düvenci, 6 Ekim Dünya Serebral Palsi Günü'ne ve Serebral Palsi'li çocuklarda beslenmenin önemine dikkat çekmek için kızı Melisa ile birlikte ellerini yeşile boyadı.

2011 yılında doğan kızı Melisa’nın Serebral Palsi (Cerebral Palsy) tanısı almasının ardından kızının sağlığı için büyük bir mücadele veren ve bu alanda farkındalığın artması için çeşitli çalışmalar yürüten Ceyda Düvenci, 6 Ekim Dünya Serebral Palsi Günü’nde beslenmenin önemine dikkat çektiği bir hareket başlattı.

Cerebral Palsy Türkiye-Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı tarafından yürütülen “Serebral Palsi’de Enerji Dolu Bir Adım - Beslenmeden Olmaz” projesine destek veren Düvenci, ilk olarak kurucusu olduğu Taş Kağıt Makas Atölyesi’nin Instagram hesabında Çocuk Nörolojisi Uzmanı Prof. Dr. Burak Tatlı’yı ağırladı. Serebral Palsi tedavisinde beslenmenin öneminin konuşulduğu yayında deneyimlerini paylaşan ünlü oyuncu, konuğu ile birlikte ebeveynlerden gelen soruları da yanıtladı.

Yeşil Hareketi’ne destek

Ceyda Düvenci ayrıca kızı Melisa ile birlikte ellerini Serebral Palsi’nin global rengi olan yeşile boyayarak verdikleri pozu Instagram hesabından paylaştı ve takipçilerini Serebral Palsi’ye dikkat çekmeye davet etti.

Ceyda Düvenci: “Serebral Palsi’de beslenme ve fizyoterapi eşit derecede önemli”

Serebral Palsi’de doğru beslenmenin en az fizyoterapi kadar önemli olduğunu söyleyen Ceyda Düvenci, “Çocuğu Serebral Palsi tanısı alan ebeveynler ilk olarak fizyoterapiye odaklanıyor. Ben de ilk başlarda böyle düşünüyordum. Ancak araştırdıkça gördüm ki fizyoterapi ve doğru beslenme eşit derecede önemli. Çünkü bu çocuklar çiğneme, yutma gibi zorluklar yaşadıklarından yeterince beslenemiyor. Bu da onların kas güçlerinin zayıflamasına dolayısıyla da hareket kabiliyetlerinin kısıtlanmasına neden oluyor. Halbuki doğru beslenme Serebral Palsi’li çocukların yaşam kalitelerini ciddi ölçüde artırıyor. Biz de Melisa ile bu konuya dikkat çekmek için Beslenmeden Olmaz Projesi’ne destek verdik” dedi.

 

 

YORUMLAR