Dove ve UNICEF depremzede gençler ve aileleri için işbirliğini duyurdu!

Medyaloji.net » sosyal sorumluluk » Dove ve UNICEF depremzede gençler ve aileleri için işbirliğini duyurdu!
Dove ve UNICEF depremzede gençler ve aileleri için işbirliğini duyurdu!

Dove, UNICEF ile ortaklaşa yürüteceği Dove Güven Projesi aracılığıyla depremden etkilenen gençler ve ailelerine psikososyal destek sağlayacak.

Dove ve UNICEF, depremin yaralarını sarabilmeleri için gençlere ve ailelerine psikososyal destek eğitimleri vermek üzere işbirliği yaptıklarını açıkladı. Proje, depremden etkilenen gençlerin ve ailelerinin kaybolan güven ve umutlarının yeniden inşasında kilit bir rol oynayacak. Dove Güven Projesi’nin metodolojisi, UNICEF’in depremden etkilenen bölgelerde uygulamakta olduğu psikososyal destek programlarını tamamlayarak zenginleştirecek.

Türkiye’nin güneydoğusunu vuran iki yıkıcı depremin ve çok sayıda artçı sarsıntının üzerinden beş ay geçmesine rağmen milyonlarca çocuk ve genç hâlâ insani desteğe ihtiyaç duyuyor. Depremin etkileri, çocukları ve gençleri gelişim fırsatları, akranlar arası etkileşim için güvenli alanlar ve sağlık ve hijyen hizmetlerine erişim gibi temel hizmetlerden yoksun bırakmaya devam ediyor.

2015 yılından beri Türkiye genelinde Dove Özgüven Projesi’ne hız kesmeden devam eden Dove, 6 Şubat deprem felaketi sonrası bölgede yaşayanların temel güven duygusunun sarsılmasından yola çıkarak bu sefer de “güven” diyor. Eğitim bilimci Dr. Özgür Bolat önderliğinde, klinik psikologlardan oluşan ekibi tarafından hem gençlere hem de ebeveynlerine yönelik tasarlanan iki farklı eğitim modülüyle, Dove Güven Projesi’nin Hatay’daki pilot çalışmaları haziran ayında tamamlandı. Dove, UNICEF işbirliğiyle Hatay’ın ardından ikinci durağı olan Adıyaman’a geçerek bölgede güven inşa etmeye devam edecek.

YORUMLAR