27. İzmir Avrupa Caz Festivalleri başlıyor...

Medyaloji.net » sosyal medya » 27. İzmir Avrupa Caz Festivalleri başlıyor...
27. İzmir  Avrupa Caz Festivalleri başlıyor...

İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV), İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği 27. İzmir Avrupa Caz Festivali 03 -19 Mart 2020 tarihleri arasında yapılacak.

İzmir İtalya Konsolosluğu, İzmir Fransız Kültür Merkezi, Avusturya Kültür Ofisi, Goethe Enstitüsü İzmir, İsviçre İzmir Fahri Konsolosluğu, Polonya Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu ve İzmir Fahri Konsolosluğu, İstanbul Dimitrie Cantemir Romen Kültür Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Festival,3 Mart 2020 Salı günü AASSM’de yapılacak sergi açılışı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı “Deniz Yıldızları” Caz Orkestrası & Hüsnü Şenlendirici konseri ile başlayacak.

27. İzmir Avrupa Caz Festivali, dokuz konser, bir jam session, bir sergi, bir seminer, bir söyleşi, bir film gösterisi ve çeşitli atölyelerin yer aldığı programıyla İzmirlilere unutulmaz bir caz festivali yaşatacak.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı “Deniz Yıldızları” Caz Orkestrası & Hüsnü Şenlendirici

Pek çok ulusal ve uluslararası festivalin gözdesi Deniz Kuvvetleri Komutanlığı “Deniz Yıldızları” Caz Orkestrası, dünya çapında klarnet sanatçısı Hüsnü Şenlendirici ile aynı sahneyi paylaşacak. Caz müziği alanında özel ihtisas sahibi Bando Astsubaylarının bir araya gelmesiyle kurulan “Deniz Yıldızları” Caz Orkestrası şefleri Yarbay Bülent Yüksel yönetiminde ulusal ve evrensel eserlerin seçkin örneklerini Festival izleyicileri için seslendirecek. Hemen her konseri ve albümü ile olay olan Hüsnü Şenlendirici, 3 Mart 2020 Salı günü 20.00’de AASSM Konser salonunda yapılacak konserde sihirli klarneti ile harikalar yaratacak.

Caz Atölyeleri

27. İzmir Avrupa Caz Festivali’nde gençlere yönelik caz atölyeleri devam edecek. 7 Mart 2020 Cumartesi günü saat 14.00’de Grand Tour Trio, atölye çalışması yapacak. Aynı akşam saat 20.00’de AASSM Küçük Salon’da atölyeye katılan gençler Grand Tour Trio ile Jam Session yapacak. İzmir İtalya Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak atölyenin katılım formuna www.iksev.org sitesinden ulaşmak mümkün.

11 – 14 Mart 2020 tarihleri arasında tanınmış sahne, gez,, hava ve reklam fotoğrafçısı Bruno Maul, fotoğraf öğrencilerine yönelik, ileri Fotoğrafçılık Tekniklerini içeren bir atölye çalışması yapacak. Goethe Enstitüsü İzmir işbirliği ile yapılacak atölyenin katılım formuna www.iksev.org sitesinden ulaşmak mümkün.

 

YORUMLAR