Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
13.09.2018 / 14:44

Neslihan KABAOĞLU

TEB’den tam isabet reklam…

Sezonda olduğu gibi, yaz aylarında da popüler diziler ve bu dizilerin popüler çiftleri gündemde olur. Bu yaz döneminin popüler dizilerinden biri, Star Tv’de ekrana gelen Erkenci Kuş oldu.

Başrollerinde, Can Yaman ve Demet Özdemir’in yer aldığı dizi, klişe bir hikayeyi içerse de dizinin merkezindeki çiftin, kısa sürede fanları oluştu.

Çiftin bu popülerliğini fırsata çeviren Teb de cepteTeb servisini tanıtmak için, hazırladığı reklam filminde ikiliyle çalışmayı tercih etti.

Sosyal medya reklamı konuşuyor …

İkilinin aksiyon filmi şeklinde hazırlanan reklam filminde rol alması, izleyicinin çoğu tarafından olumlu bulundu. İzleyicinin, halihazırda ekranda görmeye alışkın olduğu bir çifti reklam filminde oynatmak, genelde olumlu sonuçlar getiriyor.

MTM’nin sosyal medya çözümü Digilup verilerine göre; reklamın yayınlanmasıyla birlikte, kampanya sosyal medyada konuşulmaya başlanmış. Dizi fanlarıyla birlikte, genel izleyiciler ve reklam eleştirmenleri de reklamı beğendiğini içeren paylaşımlar yapmakta.

11 Eylülden bu yana yapılan paylaşımlar, 1.000’e yaklaştı. Bu paylaşımlar; 7.600 RT/beğeni/yorum aldı ve yaklaşık 3 milyon kişiye potansiyel erişim sağladı. Ton oranına bakıldığında da reklam genelde olumlu yorum almış, sadece 44 adet negatif içerikli paylaşım yapılmış.

Sosyal Medya sonuçlarına göre ayrıca; reklamın, Erkenci Kuş dizisinin yayınlandığı gün ile aynı gün yayına alınması dikkat çekerken, diğer dizi oyuncularının fanlarının da beklenti içinde oldukları görülüyor.

 


https://twitter.com/Neslihan_Kbgl
n.kabaoglu@medyaloji.net 

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Medyada gündem belirleme…
Tüm Yazarlar