Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
14.06.2019 / 17:08

Neslihan KABAOĞLU

Sevgisini gösteremeyen babalar için…

Yine özel bir gün ve güne özel reklamlar… Babalar günü yaklaştı ve markalar, babalara alınacak hediyeler arasına kendi ürünlerini de seçenek olarak eklemeye çalışıyor. Bunun için kampanyalar düzenliyor, babaların ve çocukların duygularını reklam filmlerine yansıtıyor.
Annelerin tam aksine...
 
Anneler günü için hazırlanan reklamlarda, annelerin yoğun sevgisi, bu sevgiyi gösteren farklı tarzları konu edilmişti.
Babalar için hazırlanan reklamlarda ise bu duygu yoğunluğu azalmış. Markalar, sevgisini gösteremeyen babalara değinmiş. Aslında babalar günüyle ilgili “farkındalık” üzerine fazla da reklam yok. Ama bazılarından bahsedebilirim.
 
Joker Baby’de duygu yoğunluğu…
 
Joker Baby’nin reklamı, tüm babalar günü reklamları arasında en sevdiğim reklam oldu.
Klasik bir aile ekranda, anne ve babası evine geleceği için heyecanlanan genç bir erkek, ailesi için hazırlık yapıyor. Babası geldiğinde ise O’na değil, torununa ilgi gösteriyor. Ve “dede” kendisi, oğlu ve torunu arasındaki bağ üzerine bir konuşma yapıyor, ailesinin onu duyduğunu fark etmeden.
 
Joker Baby, bu reklamıyla #sevdiğinigöster vurgusu yapıyor. Reklamı da “sen çocuğuna O’nu ne kadar sevdiğini göster yeter, geri kalan tüm ihtiyaçları için biz buradayız” mesajıyla bağlıyor.
 
Reklam oldukça anlamlı, oyuncular da profesyonel olunca, film tadında keyifle izlenen bir video ortaya çıkmış.
 
13 Haziran’da yayınlanmaya başlanan reklam, hemen sosyal medya kullanıcılarının paylaşımlarına da yansıdı. MTM Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya ölçümleme servisi DigiLUP sonuçlarına göre, sosyal medyada reklam ile ilgili oldukça olumlu yorumlar yapıldı. Reklamı beğenen sosyal medya kullanıcıları, reklamın çok duygusal olduğunu belirterek, markanın önemli bir konuya değindiğini vurguladı.
Reklamı izlemek için tıklayın
 
Kiğılı da sevgiyi gösterme üzerine…
 
Bu yıl baba ve çocuk arasındaki sevginin gösterilmesi konusuna, Kiğılı da değindi. Birbirine sarılan baba ve çocukların ekrana geldiği reklam filminde, en güzel hediyenin #seniseviyorumbaba demek olduğu vurgulandı. Reklam sonunda da marka kendi kampanyasını araya sıkıştırmış oldu.
 
Bisse’den babalara sürpriz…
 
Bisse, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda, mağazalarında çalışan babalara hazırladığı sürprizi yayınladı. Aileleriyle hazırlanan bu sürprizde, babalara kendi çocuklarıyla, mağazada sürpriz yapıldı. Videoda babalarına hitap eden çocukların gerçek seslerine yer verildi.
 
Bünyesinde çalışan babalara sürpriz yapan diğer marka da Fibabanka oldu. Markanın sosyal medya hesabından paylaşılan videoda, çocuklar babalarıyla ilgili düşüncelerini anlattı. İşin içinde çocuk ve masum ifadeleri olunca, ortaya sevimli bir iş çıktı.
 
Diğer “Baba” markaları…
 
Babalar günü ile ilgili reklam filmi hazırlayan diğer markalar, genel olarak, babaların giyimi üzerine yoğunlaştı. Bazı e-ticaret ve marketler de güne özel hazırladığı kampanyalarını yayınladı. Ufak da olsa bir farkındalık durumu eklemeyi tercih eden markalar artsaydı iyi olabilirdi.
 
 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Medyada gündem belirleme…
Tüm Yazarlar