Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
18.05.2018 / 10:23

Neslihan KABAOĞLU

Orhan Gencebay Rexona Reklamında!

Ünlü isimleri reklamlarda görmeye alışkınız. Ancak bazı ünlüler var ki reklamda izleyince şaşırmamak elde değil. Geçmişte Müslüm Gürses ve Kadir İnanır’ı reklamda gördüğümde de aynı şaşkınlığı yaşamıştım.

Bugünkü ise Orhan Gencebay ile ilgili. Kendisi Rexona deodorantın reklamında rol almış, özellikle otobüslerde insanların kokmasına değinmiş.
Orhan Gencebay gibi, popülerlik üzerine çalışma yapmaya hiç ihtiyacı olmayan bir kişinin “deodorant” reklamında yer almasını pek anlamlı bulamadım. Gencebay’ın “otobüse binmesi” de ekranda pek gerçekçi görünmüyor. Buradaki tek doğru; “yaz geliyor aman kişisel bakımınıza özen gösterin ki otobüste insanları rahatsız etmeyin!” mesajı…

İzleyici ne dedi?

Artık, günlük hayatında herhangi bir olay yaşayan, bir görüntü yakalayan herkes, sosyal medyada görüşünü paylaşabiliyor.
Orhan Gencebay’ın bir reklamda rol almasıyla ilgili de pek çok sosyal medya kullanıcısı, görüşünü bu mecradan paylaştı.
MTM Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya çözümü DigiLUP sonuçlarına göre, Orhan Gencebay’ın Rexona reklamlarında rol almasıyla ilgili yapılan paylaşımlar, 3 bini geçti.

Yorumlar nasıldı?

Reklamı izleyen kitle, genel olarak Orhan Gencebay’ı bir deodorant markasıyla özdeştiremedi. Ama bunun yanısıra, Rexona’nın, özellikle yaz aylarının yaklaştığı ve “ter” sorunun otobüste daha büyük bir mesela haline geleceği şu günlerde, çok önemli bir konuya değindiğini belirtti.

Orhan Gencebay’ın rol almasının yanında; siyasi, ekonomik eleştiriler alan reklamın, içeriği ile ilgili de yorumlar yapıldı. Örneğin; otobüs ortasında duş alan bir genç, otobüsün hareket etmemesi, Orhan Gencebay’ın “öğrenci akbili” basması vb.
DigiLUP sonuçlarına göre, tüm yorumlar; %49,5 olumsuz, %39,9 nötr, %10,6 olumlu oranında dağılım gösterdi.

Reklamın iyisi kötüsü…

Böyle durumlarda “reklamın iyisi kötüsü olmaz” denmeli midir, konusu da sosyal medyada tartışılan konulardan biri oldu. Olumlu olumsuz eleştiri alsa da Rexona 1 günde 50 milyona yakın kişiye potansiyel erişim sağladı.

#BurunlarınSelameti….

Aynı sonuçlara göre; Rexona’nın bu reklam kampanyası için oluşturduğu #BurunlarınSelameti hashtagi, tüm dijital medyada 53 iletide kullanıldı.
Reklamı eleştirenlerin açtığı #Rexonaboykot hashtagi ise 186 sosyal medya paylaşımında yer aldı.

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Milyonlarca sinek yanılıyor olamaz…
Tüm Yazarlar