Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
31.05.2019 / 11:29

Neslihan KABAOĞLU

MFÖ’nün reklam yoğunluğu…

1970’li yıllardan beri hayatımızda, müziğiyle ve çeşitli sanatsal etkinlikleriyle yer alan Mazhar Fuat Özkan üçlüsü, hala popülerliğini koruyor.
Müzik yapmaya ve konserlerine devam eden MFÖ, ayakta kaldığı sürece, her neslin ilgisini çekecek gibi.
 
Reklamda da popüler…
 
Ünlü grubun, müziğin yanısıra, sinemalarda hatta reklamlarda rol aldığını gördük bugüne kadar. Ancak şu sıralar daha yoğun görmekteyiz. Televizyonu açıyoruz bir reklamda MFÖ, başka bir reklamda yine MFÖ…
 
Grup üyelerinin popülerliği, reklamlara da yansıyor evet, ama aynı anda birkaç markanın reklamında yer almak, ne kadar sempatik geliyor, tartışılır.
 
Tek başlarına da rol aldılar…
 
Mazhar Fuat Özkan üçlüsü, yıllardır birçok marka ile ekranlara geldi, hatta üçlü ayrı ayrı da birçok reklam projesinde yer aldı.
 
Özkan Uğur, kısa bir süre öncesine kadar Pepsi reklamlarında idi. Öncesinde; Turkcell, Yandex, Digiturk, Ttnet reklamlarında da izledik. Anlaşılıyor ki Özkan Uğur, daha çok teknoloji markalarıyla anlaşmış.
 
Mazhar Alanson öyle değil, Alanson, en fazla birbirinden farklı markalarla çalışan kişi oldu. Trendist, Eti, Garanti, A101 ile çalışarak, izleyiciyi şaşırttı.
 
Fuat Güner’i ise reklamlarda tek başına, bu kadar çok izlemedik. 2015 yılında, Mustafa Sandal ile birlikte BP reklamında oynayan Fuat Güner, yıllardır izlediğimiz Çokokrem reklamlarındaki “en tatlı sabahlar Çokokremle başlar” şarkısının gizli kahramanı.
 
Dilimize yerleşenler…
 
MFÖ grubu’nun, birlikte rol aldıkları reklamların yanısıra, her dönem dillerde olan şarkıları da reklamlarda kullanıldı.
Bazıları detaylar ise uzun süre geçmesine rağmen, dilimize yerleşti.
 
Özkan Uğur’un fındığın yararlarını anlattığı, Fındık Birliği reklamında geçen “Aganigi Naganigi” söylemi, hala birçok platformda kullanılıyor.
 
Alidesidero şarkısıyla birlikte oluşturulan karakter, traş bıçağı ve çakmak reklamlarına kurgulandı, hala hafızalarda.
 
BP reklamlarından kalan, Mazhar Alanson’un söylemi “şapkasız çıkmam abi” de bunlardan biri.
 
Bu yıl iki marka anlaşması…
 
Henüz yılın ortasına gelmemişken, MFÖ’yü iki markanın reklamında izledik. Birçok eleştiri alan Garanti Bankası Shop&Fly reklamından sonra, bu ay İstikbal reklamları yayına girdi.
 
Bu durum izleyicide garip bir algıya yol açtı. Sosyal medyadaki yansımalarına göre öne çıkan konular arasında; “reklamdan reklama koşuyorlar” “paraları mı bitti” “köşeyi döndüler” “her hafta başka reklamda” gibi ifadeler yer aldı.
 
Aynı anda farklı marka reklamında olan ünlülerin inandırıcı gelmediğini belirten sosyal medya kullanıcıları, ayrıca grubun Garanti Shop&Fly markasına yakıştıklarını ama İstikbal markasına yakışmadıklarını belirtti.
 
Bakalım yılın ikinci yarısında; müziğiyle, duruşuyla, sinemalarıyla hayran kitlesini arttıran MFÖ üçlüsü başka markalarla el sıkışacak mı? Ve hatta bu reklam yoğunluğuna dair bir açıklama yapacak mı?
 
 
 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Bozukluk gören gözde…
Tüm Yazarlar