Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
01.02.2018 / 11:07

Neslihan KABAOĞLU

Karaca’dan ezber bozan reklam…

Karaca’nın, düğün zamanı, çok masraf yapan çiftleri konu eden reklam filmi, bu ay yayına girdi. O gün yapılan ekstra masrafların ekrana getirildiği reklamda, çift kendilerine yapılan davranışlara şaşırıyor.

Çünkü damat, düğünü olduğu için, berbere daha fazla ücret ödemeyi beklerken, berberin desteğiyle karşılaşıyor. Hatta gelin arabasının önünü kesen gençler, aralarında topladıkları parayı çifte uzatıyor.

O günden fırsat çıkarmaya çalışılması bir gelenek gibi görünse de Karaca’nın reklamında, çifte maddi katkıda bulunmanın daha anlamlı olduğu vurgulanıyor. Tabi reklam, Karaca’nın evlenenlere uyguladığı kampanyanın anlatımıyla sonlanıyor.

Reklamdaki damat da yıllar önce yayınlanan popüler dizilerden biri Sihirli Annem’de rol alan çocuk oyunculardan, Buğra Özmüldür.

Karaca’nın, düğün kampanyasını anlattığı bu ezber bozan reklamıyla, dikkat çektiğini düşünüyorum.

Kelebek’ten minimalist reklam…

Kelebek Mobilya, bizleri ekranda kısa bir süreliğine etkisi altına alan bir reklam hazırlamış. “Kelebek Tasarımcısı Yılmaz” küçük evler için tasarladığı yeni mobilyaları tanıtıyor. Çoğumuzun yaşadığı ortalama evlerde, elindeki kalemle mobilya çiziyor ve çizgileri gerçek mobilyaya dönüşüyor.
Ve reklamlarında, büyük evlerdeki büyük mobilyaları ekrana getiren rakiplerine gönderme yapıyor “hangimiz 300 metrekarelik evlerde yaşıyoruz ki

Ben, reklamlarda gerçeğe dokunulmasından yanayım ve bu bağlamda Kelebek Mobilya’nın geçen hafta yayına giren reklamını başarılı buldum.

Başka bir mobilya reklamında Hadise var…

Aynı dönemlerde, tam tersi bir konseptle, yayına giren bir diğer mobilya reklamı ise ABC Mobilya’dan geldi. Marka, daha önce de çeşitli markaların yüzü olan Hadise ile çalışmış. Ünlü bir yüz ile çalışınca, reklamın içeriği çok öne çıkmıyor açıkçası. Hadise, her yılını bir veya birkaç reklam kampanyasıyla doldurduğu için, reklam filmlerinde görmeye alışık olduğumuz bir yüz, bu reklamda da yadırgamadık. Ortalama bir mobilya reklamı olmuş. Bunun yanı sıra, Hadise keşke kendini daha estetik gösterecek bir kıyafet seçseymiş, daha iyi olacakmış.

Sapsarı Lays reklamı…

Son zamanlarda çeşitli projelerde gördüğümüz Demet Evgar, Lays’in yeni reklam kampanyasında yer alıyor. Bundan önce de çeşitli markalarla çalışan Evgar, bu markaya da yakışmış.
Sıcacık, kendi rengi gibi sapsarı bir reklam. Bu reklam, bahar veya yaz aylarında yayınlansaydı daha uygun olacaktı gibi. Şu soğuk kış günlerinde Lays reklamını izleyince, insan kendini ortama pek yakın hissedemiyor.

 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Medyada gündem belirleme…
Tüm Yazarlar