Neslihan KABAOĞLU

n.kabaoglu@medyaloji.net
28.12.2018 / 15:53

Neslihan KABAOĞLU

Haluk Levent güvenilirliği reklamda.…

Markaların, yeni yıla özel reklam kampanyaları başladı. Bazı reklamlar alışılmış kurgular içerirken, bazı reklamlar farklı içeriğiyle dikkat çekti.
Bu markalardan biri Allianz…
Sigorta markası, iyilikseverliği ve yardımlarıyla sık sık gündeme gelen Haluk Levent ile yeni bir reklam filmi hazırladı.
 
Aslında Haluk Levent’i bir sigorta markasının reklamında görünce şaşırmadım değil. Öyle iyi kurgulanmış ki hemen dikkat çekiyor.
 
#dünyatersinedönse…
 
Şık bir ofis odasında, çalışma masasında oturan Haluk Levent, yardım taleplerini olumsuz yanıtlıyor. Yeni yıl dileğinde de şu detaylara değiniyor:
 
Bencilliğin tadını çıkartın…
Hiç kimsenin peşinden gitmeyin…
Bir şeyler bölüşmeyin…
Kimseye yardımcı olmayın…
Dünyayı siz mi kurtaracaksınız…
Siz mi güzelleştireceksiniz…
 
Kendi yaptıklarının tam tersini söyleyen ünlü sanatçı, izleyenleri şaşırtıyor. Marka, tam da bu noktada “hayatta ummadığın şeyler başına gelse de Allianz her zaman yanında” mesajını veriyor.
 
Haluk Levent, kayıt bitince normal tarzına geri dönüyor ve yeni yılla ilgili beklenilen iyi dileklerini söylüyor.
 
Reklamın sonunda da –ki bu en çok hoşuma giden kısmı- duvardaki Haluk Levent portresi göz kırpıyor.
 
Sosyal medyada nasıl konuşuldu?
Bu tarz videoların, önce televizyonda sonra da internette veya sosyal medya mecralarında yayınlanmasına alışığız. Ancak bu reklam televizyonda yayınlanmadı, sosyal medyada yayınlandı ve oldukça etkileşim aldı.
MTM Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya çözümü Digilup verilerine göre; #dünyatersinedönse - #AllianzSeninle ile birlikte reklam filmi, 12.196 paylaşımda yorumlandı.
Yorumlara bakılırsa, reklam filmi genel olarak beğenildi. En fazla etkileşim alan paylaşım ise Haluk Levent’in resmi Twitter hesabı @haluk_levent profilinden yapıldı.
Ayrıca ünlü sanatçı, #dünyatersinedönse hashtagine dönük bir kampanya başlattı ve konser davetiyesi vereceğini duyurdu. Böylece konu daha çok ilgi gördü ve başta “ahbap” olmak üzere, kampanyanın hashtagi çeşitli konularla sosyal medya kullanıcılarının paylaşımlarına yansıdı.
#dünyatersinedönse paylaşımlarının bazıları;
Ahbap oluşumu ve iyiliğin hep var olacağı,
Futbol taraftarlarının takımından vazgeçmeyeceği,
Atatürk’ün unutulmayacağı,
Çocuklar, kadınlar, hayvanlara zarar gelmemesi.
 
Haluk Levent’in konumu…
Daha birkaç yıl önce, dolandırıcılık haberleriyle gündeme geldiği için üzüldüğüm bir sanatçı Haluk Levent. Çünkü ben onun; sesiyle, yorumuyla, sahnedeki duruşuyla ön planda olmasından yanaydım.
Bugün ahbap platformu başta olmak üzere, içindeki iyiliği gösterme ve uygulama fırsatı yaratabilmesi büyük başarı. Bazıları bunu, Levent’in kendini temize çekmesi için yapılan, bir PR çalışması olarak yorumlasa da sonuca bakıldığında, Haluk Levent sanatını icra ediyor ve bulaşıcı bir iyilik hareketini yürütüyor. Yani sonuçta hiçbir kötülük yok.
Haluk Levent’in böyle bir süreçten sonra, “güvenilirlik” kazanması ve hatta bir sigorta reklamında rol alması, önemli bir başarı.
 
İşte STANDBY CREATIVE GROUP reklam ajansı tarafından hazırlanan o reklam:
 

 
 
 
YORUMLAR

Yazarın Diğer Yazıları

>> Dijital Medya’da marka takibi nasıl kurgulanır? - 22.12.2023
>> Medyada Deepfake tartışması - 07.04.2021
>> Medyada yeni bir soluk: Oksijen - 21.01.2021
>> Veriler asla uyumaz! - 02.10.2020
>> NO ON Coca Cola’yı geçti - 28.08.2020
Medyaloji Yazarları
Halef R.  VAYIS Neslihan KABAOĞLU Meltem AŞCİ Hüseyin MOVİT
Bozukluk gören gözde…
Tüm Yazarlar