Tom Hanks'in İstanbul'daki filmi tamamlandı

Medyaloji.net » dünya » Tom Hanks'in İstanbul'daki filmi tamamlandı
Tom Hanks'in İstanbul'daki filmi tamamlandı

Dan Brown'un romanından uyarlanan, içinde İstanbul'dan da sahnelerin olduğu Inferno (Cehennem) filminin çekimleri tamamlandı.

Hürriyet'in haberine göre, Inferno filminden ilk fragman geldi. Filmin içinde yer alan, Tom Hanks'li İstanbul sahneleri büyük merak uyandırıyordu. Dünya'da 12 ülkeyle birlikte aynı günlerde Türkiye'de de vizyona girmesi beklenen Inferno, daha yayınlanmadan adından oldukça söz ettirmişti.

YÖNETMEN RON HOWARD

Dan Brown'un aynı adlı romanından uyarlanan filmin başrolünde Tom Hanks yer alıyor. Daha önce Brown'un Da Vinci Şifresi, Melekler ve Şeytanlar kitaplarının da ana karakter olan Robert Langdon'ı canlandıran oyuncu, bir kez daha aynı rolle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Filmin yönetmenliğini Ron Howard üstlenirken, senaryosunu ise David Koepp yazıyor.

TARİHİ YARIMADADA ÇEKİLDİ

Filmin Floransa'da başlayan çekimlerine, geçtiğimiz Haziran ayında İstanbul'da devam edilmişti. Aksiyon sahnelerinin büyük bir kısmı romandaki hikayeye paralel olarak Yerebatan Sarnıcı'nda tamamlanmış, çekimler 4 gün boyunca devam etmişti. 200 figüranın bulunduğu filmin seti Kapalıçarşı, Beyazıt Meydanı, Ayasofya Müzesi ve Sultanahmet Meydanı'nda kurulmuştu.

YORUMLAR