3/19/2010 4:39:57 PM
Sırma İçecek Grubu, yeni reklam ajansını belirledi. Peki, markanın yeni ajansı kim oldu? İşte detaylar…
Mehmet Ali Ilıcak ve Emir Tamer'in ortaklığında kurulduğu 2006 yılından bu yana istikrarlı büyümesini sürdüren EMMA Reklam'ın müşteri portföyüne son olarak Sırma İçecek Grubu eklendi.
EMMA'nın müşterileri arasında Doğan Holding, Saran Holding, Lamborghini, Bentley, Bugatti, Star TV, Mynet, Ray sigorta, Milpa gibi Türkiye'nin önde gelen markaları yer alıyor.
EMMA, büyüme politikaları çerçevesinde yönetim kadrosunu da güçlendiriyor. Bu kapsamda EMMA'nın stratejik yönetim kadrosuna İcra Kurulu üyesi olarak Coca- Cola, Pirelli, Tuborg gibi uluslararası ve Feast, Mudurnu, Konya Şeker gibi çeşitli ulusal şirketlerde marketing alanında üst düzey görevlerde bulunan Hakan Demirmen katıldı.
Konuyla ilgili olarak açıklama yapan EMMA Ajans Başkanı Emir Tamer, geçtiğimiz kriz yılında Ray Sigorta'nın reklam konkurunu kazanan Emma'nın, bu yıl Sırma'nın reklam çalışmalarını üstlendiğini ve önümüzdeki kısa dönemde şirket büyüme ivmesinin arttırılmasının planlandığını kaydetti.
2010'da çift haneli büyüme beklentisi...
Emir Tamer, EMMA ve sektör açısından 2009 yılı değerlendirmesi ve 2010 yılı beklentileri konusunda ise şu açıklamada bulundu: "2009 yılı sektör için maalesef kötü bir sene oldu. Ancak biz EMMA olarak 2009'da hiçbir müşterimizi kaybetmedik ve bir miktar büyüme kaydettik. Krizin hız kesmesi ve şirketlerin de artık kriz psikolojisinden çıkma motivasyonuyla 2010'da sektörde çift haneli bir büyüme sürpriz olmayacaktır.
Krize rağmen 2009'da internet ve outdoor mecralarının kullanımının arttığını göz önüne alırsak, bu iki mecra bu yıl da ciddi büyümeler gösterecektir. Biz EMMA olarak dünyayı takip edip, yeni ve etkileyici olabilecek mecraları ülkemize getirdik. Bunu sadece kâr amaçlı değil, ülkeye ve sektöre katkı sağlayabilmek için de yapıyoruz. Bu araştırmalarımız 2010'da da devam edecektir."
Kaynak: Marketing Türkiye