Online reklamda “davranışsal hedefleme” avantajı

Medyaloji.net » pr » Online reklamda “davranışsal hedefleme” avantajı
Online reklamda “davranışsal hedefleme” avantajı

İnternet sitelerinin reklam değerlerini artırmak için kullandığı çeşitli hedefleme yöntemlerini deneyen online yayımcılar için, “Davranışsal Hedefleme” hala en popüler uygulama olarak görülüyor. Bu uygulamada en çok tercih edilen hedefleme ise “coğrafik h

Ağustos ve Eylül ayları aralarında adları açıklanmayan 150 yayımcının bulunduğu optimizasyon firması The Rubicon Project'in sponsorluğunda, Econsultancy tarafından yapılan yeni bir araştırmanın sonuçlarına göre; internet reklamcılığında %51'lik uygulama ile “Coğrafik Hedefleme” ve %49'luk uygulama oranıyla “İçeriksel Hedefleme”, hedefleme yöntemlerinin en popülerleri. Bunları sırasıyla %31 kullanım oranı olan “Demografik Hedefleme” ve %25 ile “Zamansal Hedefleme” takip ediyor. 

Sağlıklı bir online reklam pazarına işaret eden araştırmaya göre, yayımcıların %57'si geçen yıl gelirlerinin arttığını söylerken, gelirlerinde azalma olduğunu ifade eden yayımcı oranı %27 olarak saptandı.
 
Econsultancy'in ortaya koyduğu araştırmada; yayımcıların sayıları giderek artan bir biçimde sosyal ağlarla ortak çalışmalar yapması da ortaya çıkan bir diğer sonuç oldu. Buna göre, yayımcıların %37'si bir yıl öncesine göre, sosyal ağlar ile daha fazla çalıştıklarını, %26'sı ise gelecek yılda daha fazla sosyal ağlarla çalışmayı umduklarını belirtiyor.
 
Araştırmanın sonuçları İnternet Reklamcılığı Bürosu'nun verileriyle tezatlık oluşturuyor
Ancak araştırmadan elde edilen bu sonuç, İnternet Reklamcılığı Bürosu'nun (IAB) online reklamcılık pazarı için yapmış olduğu son çalışma ile tezatlık oluşturuyor. IAB'nin ortaya koyduğu sonuçlar, 2008'in ilk yarısından 2009'un ilk yarısına kadar geçen süre içinde reklam harcamalarının %5.2 oranında gerilemesiyle, 316.5 milyon sterline düştüğünü ortaya koyuyor.
 
*Davranışsal Hedefleme: İnternette kullanıcıları geniş bir çerçevede izleyip, bıraktığı izleri de değerlendirip sonra kullanıcıya davranışlarına uygun olan en iyi reklamı göstermeye çalışma yöntemi. Amaç internet kullanıcısının profilini çıkararak, en uygun reklam ile ona ulaşmak.
 
YORUMLAR