Bugün
Dün
Bu Hafta
Bu Ay
Bugün
Dün
Bu Hafta
Bu Ay
Bugün
Dün
Bu Hafta
Bu Ay
  14.09.2009 15:43:56
Nestle, pazarlama bütçesini artırıyor
Dünyanın en büyük gıda üreticilerinden biri olan Nestle'nin CEO'su Paul Bulcke’ye göre, finansal krizin sonuna doğru yaklaşılıyor ve Nestle de pazarlama harcamalarını arttırmayı planlıyor.

 

Nestle'nin CEO'su Bulcke, 2009 yılının ilk yarısının sonuçlarını duyuran firmanın, “yüz yüze pazarlama ve AR-GE yatırımlarını” arttırmasının, yılın ikinci yarısındaki organik büyümeye katkıda bulunacağını açıkladı.

Nestle, Amerikan göz medikal ürünleri uzmanı ALCON’daki %52 lik hissesinin satışından 28 milyon dolar elde etti. Ama, firmanın CEO’su, bu parasal kaynağı Kraft’ın Cadbury'i satın almak için önerdiği teklifin üzerine çıkmak için kullanmayacaklarını, Nestle olarak her zaman yeni fırsatlara açık olduklarını ama 2009 ve 2010’da büyük ölçekli bir devralmaya gitmeyi düşünmediklerini açıkladı. Bunun yanında Nestle İsviçre’de, çikolata işinde özellikle lüks ürün segmentinde yer alacak ürünlerin üretimindeki stratejik önemini göz önünde bulundurarak, 25 milyon İsviçre Frang yatırım yaptı ve yeni bir çikolata üretim merkezi açtı.
 
İnsanlar son günlerde *yeşil filizleri ve sonrasında bu yeşil filizlerin açmadığını okuyor, ama ben inanıyorum ki, biz krizden düşündüğümüzden biraz daha hızlı çıkacağız,” diyen Bulcke, Avrupa’da oluşumu biraz uzun sürse de, özellikle, pek çok yeni gelişen ve gelişmekte olan pazarın olumlu belirtiler gösterdiğini de belirtti.

Analistler, Nestle’nin Temmuz’dan Ağustos’a kadar %4 büyüyeceğini, bunun da temelinde 2009’un ilk yarısında satışların %3.5 oranında artması olduğu, tahmininde bulunuyorlar.
 
Bulcke“ Nestle olarak biz, tam olarak sürdürülebilir ve sağlıklı büyümenin, çevresel faktörleri de göz önünde bulundurmaktan geçtiğine inanıyoruz” beyanında bulundu.
 
Bulcke, ekonomide durgunluğun henüz sektör için olumsuz bir etki göstermediğini ve özellikle bitter çikolataya artan yüksek talep sayesinde, satışların artmaya devam edeceğini tahmin ettiğini belirtti.
 

 

*Yeşil Filiz (Gren Shoots): Bazı makro ve mikro ekonomik göstergelerin, olumsuz yönde olsalar da düşüş trendine girdikleri için başta hükümetler olmak üzere piyasa oyuncularında küresel krizin geride kaldığının işareti olarak algılanmaya başlaması, anlamına gelen kavram
www.medyaloji.net