Wi-Fi şifrelerini paylaşanlar dikkat! Hapse girebilirsiniz

Medyaloji.net » » Wi-Fi şifrelerini paylaşanlar dikkat! Hapse girebilirsiniz
Wi-Fi şifrelerini paylaşanlar dikkat! Hapse girebilirsiniz

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, internet abonelerinin kablosuz bağlantı olan Wi-Fi şifrelerini herkesle paylaşmaması gerektiğini, aksi halde Wi-Fi adresi üzerinden işlenen tüm suçlara ortak olacağını bildirdi.

Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, internet abonelerinin kablosuz bağlantı olan Wi-Fi şifrelerini herkesle paylaşmaması gerektiğini, aksi hâlde bu Wi-Fi adresi üzerinden işlenen tüm suçlara ortak olacağını söyledi. Yargıtay'ın kararını hatırlatan Önal, "Kullanıcıların internet üzerindeki kimlikleri IP adresleridir. İnternet aboneleri kablosuz bağlantı olan Wi-Fi ile internete eriştiklerinde de bu IP adresleri üzerinden dijital ortamda var olmaktadırlar. Dolayısıyla ev ya da iş yerlerinde internet aboneliği bulunan kullanıcılar, şifrelerim herkesle paylaştıklarında dijital kimliklerini de bilinçli olarak paylaşmış sayılmaktadırlar" dedi.

İnternet abonelerinin dijital ortama bağlanırken çıkış yaptıkları IP adreslerinin kullanıcıların dijital kimlikleri olduğunu belirten Önal, abonelerin şifrelerini başkalarıyla paylaşmasıyla, internetteki kimliklerini de paylaşmış olduklarını söyledi. Önal, bu şifre ile internete giriş yapan herkesin aslında asıl internet abonesinin kimliği ile internete bağlanmış olduğunu ifade etti.

Önal, bu nedenle internette olumsuz paylaşımlarda ya da eylemlerde bulunan kişilerin, aslında masum olan ama internet şifresini paylaşan kişileri de suçlu konuma düşürebileceğine dikkati çekti.

YORUMLAR