Twitter’da 48 milyon bot hesap var

Medyaloji.net » twıtter » Twitter’da 48 milyon bot hesap var
Twitter’da 48 milyon bot hesap var

Güney Kaliforniya Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, Twitter’daki kullanıcı hesaplarının %9 ile %15’inin, aslında insan olmadığı ve yazılımlar tarafından kontrol edilen bot hesaplar olduğunu ortaya koydu.

Twitter’ın açıklamalarına göre, aylık aktif kullanıcı sayısı 319 milyonken, araştırma sonuçlarına göreyse bunların yaklaşık 30-48 milyon adedi, bot hesaplardan oluşuyor.

Botlar ne yapıyor?

Bu botların, diğer tweetleri beğenmek, rt etmek, başka kullanıcılara DM göndermek gibi yetenekleri de bulunuyor.

Twitter ise tüm botların sahtekarlık yapmak amacını taşımadığını, bazılarının şirketler adına cevap yazan, şirket uzmanlarını uyaran özel botlar olduğunu, kimisinin doğal afetler konusunda uyarılar yayınlandığını ve diğer kullanıcılara hizmet etmek için var olduğunu hatırlattılar.

Öte yandan, 2016’daki ABD seçimleri hakkında sosyal medya odaklı yapılan bir araştırmada, politikacıların mesajlarına gönderilen cevapların, tepkilerin çoğunun, botlar tarafından oluşturulan sahte mesajlar olduğu vurgulanmıştı. Bu şekilde, bir politikacının kamuoyundaki görüntüsünün olumlu veya olumsuz etkilenmesi için, bot hesaplar kullanılmıştı.

YORUMLAR