Twitter'a çeyrek milyar dolarlık ceza!

Medyaloji.net » twıtter » Twitter'a çeyrek milyar dolarlık ceza!
Twitter'a çeyrek milyar dolarlık ceza!

Twitter, geçtiğimiz ay yaşanan hack skandalı sonrası iki faktörlü doğrulamayı hala düzeltmeye çalışıyor.

Twitter hakkında yazılan bir şikayet dilekçesinin faturası büyük olacağa benziyor. Federal Ticaret Komisyonu tarafından değerlendirilen dilekçe sonucu güvenlik açıkları bulunan Twitter’a çeyrek milyar dolarlık bir ceza söz konusu.

Twitter'a son 7 yıl içinde üye olan ve iki faktörlü doğrulamayı kullanan kişilerin e-posta ve telefon numaraları reklamlardan gelir elde eden kişilerin eline geçmişti. Bu skandalı Twitter yönetimi bir talihsizlik olarak adlandırmıştı. 

Bu talihsizlik yüzünden mağdur olan kullanıcılar, reklam şirketlerinden onlarca mesaj aldığını söylemişti ve bu şirketlerin onları nasıl bulduğunu merak etmişti. Twitter’ın sahibi olan Jack Dorsey, reklamlardan gelir elde eden kişilerin reklam listeleri ile bu sistemi güvenlik amacı ile kullanan kullanıcılara ait olan bilgilerin yazılımsal bir hata yüzünden yanlışlıkla eşleştiğini söylemişti.

Birçok siber güvenlik uzmanı, Twitter’ın bunu bilerek yaptığını ve kullanıcılara ihanet ettiğini belirtiyor. Buna ek olarak Jack Dorsey’in 2011 yılında Federal Ticaret Komisyonu ile yaptığı mutabakat anlaşmasını ihlal ettiği söyleniyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu, Twitter’ın bu nedenlerden ötürü 250 milyon dolar para cezasına çarptırılabileceğini açıkladı. Twitter ise bu cezanın 150 milyon dolar ila 250 milyon dolar arasında olacağını düşünüyor.

YORUMLAR
En çok okunan haberler