Twitter video haber servisi kuruyor

Medyaloji.net » twıtter » Twitter video haber servisi kuruyor
Twitter video haber servisi kuruyor

Sonunda oldu. Gazetecilerin yoğun olarak kullandığı Twitter, 7/24 yayın yapacak bir video haber servisi kurmak üzere hazırlığa başladı.

Bloomberg ile ortak gerçekleştirilecek ve 7/24 aralıksız hizmet verecek canlı yayında, dünyanın her yerinden önemli haberler ve olaylar aktarılacak.

Reklam verenler Twitter’a akacak

Twitter daha önce bu formatı, spor karşılaşmalarında ve son ABD seçimlerinde denemiş ve yoğun ilgi görmüştü. Pek çok kişi yayınları TV veya diğer kanallardan değil Twitter’dan izlemeyi tercih etmişti. Bu şekilde, başka insanların yayın hakkındaki yorumlarını ve tartışmalarını da aynı anda takip etmek mümkün olduğu için Twitter canlı yayınları büyük ilgi görmüştü.

Sosyal medya servisi şimdi canlı haber yayınıyla reklam verenleri da cezbetmeyi planlıyor. Canlı yayınların üstüne bindirilecek reklamlarla şirketin önemli bir gelir elde etmesi bekleniyor. Bu gelişme aynı zamanda Twitter hisselerinin de yükselmesi anlamına gelecek. Twitter’ın kurucusu ve CEO’su Jack Dorsey’in kısa süre önce beklenmedik şekilde 500 bin Twitter hissesi satın alması da böylece anlam kazanmış oldu.

YORUMLAR