Twitter, tasarım güncellemelerine bir yenisi ekledi

Medyaloji.net » twıtter » Twitter, tasarım güncellemelerine bir yenisi ekledi
Twitter, tasarım güncellemelerine bir yenisi ekledi

Bir süredir Twitter kullanıcıları platformdaki düğmelerin renk kontrastındaki yükseklik sebebiyle migren ya da göz ağrısı yaptığı yönünde eleştirilerde bulunuyordu.

Twitter’ın değişikliklerine de anında tepki verildi. Bazı Twitter kullanıcılarının zaman içinde güncellemeye alışması muhtemel. Ancak yeni tasarımın kafa karıştırdığını iddia edenler de var. Karışıklığın sebeplerinden biri, artık takip etmediğiniz kişilerde “takip et” butonunun siyah olması. Önceden tam tersi olan bu durum göz sağlığı açısından daha iyi olsa da mevcut kullanıcıların aklını karıştırmış gibi duruyor.

Bu denli büyük kitlelere sahip platformlar için herkesi memnun etmek neredeyse imkansız. Bir kesimin beğendiği özelliği mutlaka başka bir kesim beğenmeyebiliyor. Eski yüksek kontrast sistemi renk körü gibi kullanıcıları memnun ederken bazı kullanıcıları da rahatsız ediyordu.

Twitter arayüzü için herkesi memnun edecek net bir çözüm yok diyebiliriz. Şirket bunu da göz önünde bulundurup şu anda erişilebilirlik menüsünde artırılmış renk kontrastını kullanıcıların ayarlamasına izin veriyor. Platform, bu şekilde her kullanıcı için kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmayı planlıyor.
 

YORUMLAR