Twitter, Google Cloud ile yeni bir anlaşma yaptı!

Medyaloji.net » teknoloji » Twitter, Google Cloud ile yeni bir anlaşma yaptı!
Twitter, Google Cloud ile yeni bir anlaşma yaptı!

Sosyal medya devi Twitter; Veri işleme, analiz ve depolama alanında faaliyet gösteren Google Cloud ile yeni bir anlaşma yaptığını açıkladı.

Google Cloud ile Twitter arasında 2018 yılında gerçekleşen ilk iş birliği anlaşmasından sonra, iki taraf bir başka işbirliği anlaşması için bir araya geldiklerini açıkladı. Yapılan yeni anlaşmaya göre, Twitter veri işleme ve analiz görevlerini Google Cloud'a taşıyacak.

Twitter, Partly Cloud projesini ilk ayağını 2018'de tanıttı. Google Cloud Platform'a (GCP) soğuk veri depolaması ve Hadoop kümelerini getirdi. İki firma arasında gerçekleşen başarılı işbirliği nedeniyle, Twitter daha da ileri gitmeye karar verdi. Twitter artık çevrimdışı veri analizi, veri işleme ve makine öğrenimi görevlerini Google Data Cloud'a taşıyor. İkinci defa yapılan anlaşma ile Twitter platformundaki kullanıcı verilerini daha hızlı analiz edecek ve hizmeti iyileştirecektir.

Twitter, kullanıcıların eylemlerinin arkasında çok sayıda veri noktası olduğuna dikkat çekti. Şirket gerçekleşen Tweetleri, beğenileri ve retweetleri içeren verileri daha sağlıklı depolamak ve veri analizi yapmak istiyor. Twitter veri platformunun her gün birkaç trilyon olayı incelemesi ve sıralaması, yüzlerce petabayt veriyi işlemesi ve 10'dan fazla veriyi kümelemesi gerekiyor.

 

 

YORUMLAR