Mavi Tık özelliği herkese açılıyor!

Medyaloji.net » twıtter » Mavi Tık özelliği herkese açılıyor!
 Mavi Tık özelliği herkese açılıyor!

Twitter, bundan böyle herkesin Mavi Tık sembollü hesap sahibi olabileceğini söyledi.

Sosyal medya dünyasının en popüler isimleri arasında yer almayı başaran Twitter'ın ünlü CEO'su Jack Dorsey, ilginç bir açıklama gerçekleştirdi. Ünlü CEO tarafından gerçekleştirilen resmi açıklamaya göre Mavi Tık'lı hesapların kullanım alanı bundan böyle genişletilecekken, herkesin artık bu hesapları alabileceği duyuruldu.

Yakında gelecek olan bu sistemle birlikte Mavi Tık sahibi olmak isteyen herkes kişisel bilgileri ile hesap bilgilerini doğrulayarak bu ikonun sahibi olabilecekken, bu sayede sosyal ağ sitesinin kullanım oranının arttırılacağı düşünülüyor.

Amerika Bülteni'ne Twitter CEO'su Dorsey tarafından gerçekleştirilen açıklama da; ''Niyetimiz, herkesin 'doğrulanmış hesaba' sahip olmasını sağlamak. Bunu da herkesin kendi kimliği hakkında daha fazla veriyi teyit ederek elde etmesini sağlamak.'' açıklamasında bulunuldu.

Konuyla ilgili bir açıklama da Twitter ürün müdürü olan David Gasca tarafından gelirken, aslında mavi tıkın hesabın kimliğinin doğrulanması olduğu ancak bu sembolün amacından saparak artık bir statü sembolü gibi algılanmaya başladığı belirtildi. Mavi Tık'a bu kurallarla nasıl sahip olunacağı hakkında bilgi verilmezken, değişikliğin ne zaman yapılacağı hakkında da elimizde net bir bilgi bulunmuyor.

YORUMLAR