KARDEMİR Genel Kurulu ertelendi!

Medyaloji.net » iş dünyası » KARDEMİR Genel Kurulu ertelendi!
KARDEMİR Genel Kurulu ertelendi!

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları Genel Kurul toplantısı, çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi.

KARDEMİR 2019 yılı faaliyetlerinin görüşüleceği olağan genel kurul toplantısı için bazı yöneticiler ile hissedarlar, KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi’nde daha önce yapılan duyurulara göre toplandı.

KARDEMİR Eğitim ve Kültür Merkezi’nde yapılması planlanan genel kurul için fabrikaya gelen hissedarlar korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında ateşleri ölçülerek salon alındı.

KARDEMİR daha önce 30 Mart’ta yapılacağı ve ilan edilen genel kurul toplantısını, yönetim kurulu kararıyla yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında bugüne ertelenmişti.

Gerçekleşen toplantıya Kardemir Yönetim Kutulu Üyelerinden Kamil Güleç ve H.Çağrı Güleç’inde katılmaması dikkatleri çekti

KARDEMİR A.Ş’nin 25. Olağan Genel Kurulunun ilki olduğundan yasal çoğunluk gereken %25 katılım aranıyordu. Katılımın %24’lerde kaldığı öğrenilirken, yan iştirakçi kuruluşlar olan KARÇEL ve KARDÖKMAK A.Ş’de bulunan hisseler ise katılıma dahil edilmedi.

Hükumet Komiserinin, KARÇEL ve KARDÖKMAK hisselerini genel kurul hazirun listesine dahil etmemesine “KARDEMİR’e ait olan yan şirketlerin hisseleri genel kurula katılım sağlayabilir ama oy kullanamaz” şeklinde karşı görüş öne sürüldü.

Buna rağmen Genel Kurulda hazır bulunan KARDEMİR A.Ş. Yönetim Kurulu Üyeleri, hükumet komiserinin ‘genel kurulu erteleme’ kararına uydu.

Şirketin 2019 yılı faaliyetlerinin görüşüleceği 25. Olağan Genel Kurul toplantısı, çoğunluğun sağlanamamasından dolayı ileri bir tarihe ertelendi.

 

YORUMLAR
En çok okunan haberler